Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sosterissa todettiin 30 uutta tartuntaa perjantaihin mennessä, tällä viikolla 77 tartuntaa – Yksi ihminen on sairaalahoidossa

Sosteri suosittelee uuden vuoden vastaanottamista oman perheen parissa.

Koronavirustartunnat kaksinkertaistuneet jo toista viikkoa peräkkäin Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän Sosterin alueella. Sosteri kertoo tiedotteessa uudenvuodenaattona, että torstaina todettiin 30 tartuntaa.

Tällä viikolla on todettu tähän mennessä 77 tartuntaa. Yksi ihminen on sairaalahoidossa.

Tiedotteen mukaan tartuntaketjujen jäljitettävyys heikkenee. Lieväoireisena pitää pysytellä kotona ja välttää kontakteja muihin ihmisiin.

Sosteri ohjeistaa tekemään kotitestin. Jos se on positiivinen, tilanteen varmistamiseksi ota yhteyttä koronatestiin pääsemiseksi. Voit tehdä sen omaolo-palvelussa www.omaolo.fi tai soittamalla puhelimitse terveysasemien keskitettyyn puhelinpalveluun 015 527 7112, joka vastaa arkisin kello 8–15.30. Jos vointisi on huono, päivystysapu auttaa sinua arvioimaan päivystykseen lähdön tarvetta numerossa 116 117. Hätätilanteessa soita 112.

Sosteri suosittelee uuden vuoden vastaanottamista oman perheen parissa. Tartunnat leviävät herkästi myös oireettomien välillä.