Itä-Suomeen voimaan uusia koronarajoituksia – Muun muassa kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet kielletään ja liikuntapaikkoja suljetaan: Määräys ei koske kuntosaleja

Tilojen sulkupäätös on tässä vaiheessa voimassa kaksi viikkoa ajalla 31.12.2021 kello 16.00–13.1.2022.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt uusia rajoituspäätöksiä alueelle pikaisella aikataululla. Aluehallintoviraston alkuillasta lähettämän lehdistötiedotteen mukaan Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen kuntien alueilla, kuten Sosterin alueella, kielletään kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset.

Määräys ei koske enintään 50 hengen tilaisuuksia, joissa kaikille osallistujille on määritelty oma istumapaikka. Määritelty istumapaikka tarkoittaa nimikoitua tai numeroitua istumapaikkaa.

Aluehallintoviraston tiedotteen mukaan määräys astuu voimaan 31.12.2021 kello 16 ja on voimassa 20. tammikuuta saakka.

Savonlinnalaisen ravintolayrittäjä Janne Kupiaisen torstai-iltana Itä-Savon kysymykseen antaman vastauksen mukaan Savonlinnan perinteinen uudenvuoden ilotulitus kuitenkin järjestettäisiin Avin määräyksistä huolimatta perjantaina illalla kello 18.

Itä-Suomen aluehallintoviraston toimialueelle on lisäksi annettu määräys tiettyjen asiakas- ja yleisötilojen sulkemisesta.

Määräyksen mukaan joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan urheiluun tai liikuntaan käytettävät sisätilat ja tanssipaikat sekä kuorolaulutoimintaan käytettävät tilat on suljettava.

Suljettavaksi määrättyjä tiloja voi kuitenkin käyttää vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ja nuorten ohjattuun harrastustoimintaan.

Päätös tilojen sulkemisesta ei koske kuntosaleja, ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa. Lisäksi tiloja voi käyttää lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen, kuten lääkinnälliseen kuntoutukseen.

Tilojen sulkupäätös on tässä vaiheessa voimassa kaksi viikkoa ajalla 31.12.2021 kello 16.00–13.1.2022.

Aluehallintoylilääkäri Sami Remes Itä-Suomen aluehallintovirastosta kertoo, että päätökset on tehty Itä-Suomen alueen sairaanhoitopiirien tuoreen tilannekuvan perusteella.

– Koronatilanne on heikentynyt erittäin nopeasti koko Itä-Suomen alueella, ja tämän vuoksi olemme katsoneet välttämättömäksi ottaa käyttöön lisärajoituksia, joilla pyritään turvaamaan terveydenhuollon kantokyky. Rajoitustoimet kohdistetaan kuitenkin ensisijaisesti aikuisiin, minkä vuoksi alle 18-vuotiaiden ohjattu harrastustoiminta on rajattu tilojen sulkupäätöksen ulkopuolelle, Remes kommentoi Aluehallintoviraston lehdistötiedotteessa.

Myös tilojen terveysturvalliseen käyttöön liittyvät rajoitukset jatkuvat ja laajenevat kaikkiin maakuntiin. Asiakas- ja yleisötilojen käyttö pitää järjestää siten, että tiloissa voidaan ehkäistä asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien lähikontaktien aiheuttamaa tartunnan riskiä.

Määräys on Itä-Savossa Sosterin ja Pohjois-Karjalassa Siun soten kuntien alueilla voimassa 30.12.2021-–26.1.2022.

Etelä-Savossa Essoten ja Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kuntien alueilla määräys on jo voimassa aikaisemmalla päätöksellä ja määräys jatkuu myös näillä alueilla 26.1.2022 saakka.

Artikkelia päivtetty 31.12. kello 10.00: Lisätty tieto, että Avin määräykset liikuntapaikkojen sulkemisesta eivät koske kuntosaleja. Artikkelin kuvituskuva vaihdettu.

Lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka