Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

14 uutta koronavirustartuntaa Sosterin alueella – Kaksi luokkaa karanteeniin Heikinpohjan koulusta: Rokotusväli lyheni THL:n ohjeen mukaan

Sosterin alueella noudatetaan THL:n suositusta toisen ja kolmannen rokotteen rokotevälin lyhentämisestä.

Viikonlopun aikana todettiin 14 uutta koronavirustartuntaa Sosterin alueella. Sosterin tiedotteen mukaan yhteensä viime viikon aikana tartuntoja on todettu 22.

Uusien tartuntojen vuoksi Savonlinnan Heikinpohjan koulun 1A- ja 3A-luokat on asetettu karanteeniin.

Sosteri muistuttaa jälleen yleisistä hygieniaohjeista, turvaväleistä ja maskin käytöstä. Tiedotteessa sanotaan, että alueella noudatetaan THL:n päivitettyä maskisuositusta.

– THL suosittelee kasvomaskin käyttöä koko maassa kaikissa julkisissa sisätiloissa ja julkisessa liikenteessä, koska koronavirusta kiertää väestössä aiempaa enemmän. Suositus koskee 12 vuotta täyttäneitä. Suositus on sama sekä rokotetuille että rokottamattomille, tiedotteessa kerrotaan.

Sosterin tiedotteessa kerrotaan, että koronavirukselle on voinut altistua perjantaina 17. joulukuuta SaPKon Mestis-ottelussa Talvisalon jäähallissa.

Sosteri tiedottaa lyhentävänsä rokotevälejä THL:n päivitetyn suosituksen mukaisesti. Yli 60-vuotiaat ja riskiryhmiin kuuluvat voivat saada kolmannen koronarokotuksen, kun toisesta annoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta. Alle 60-vuotiaille kolmas rokoteannos voidaan antaa aikaisintaan 4 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

Rokotevälin lyhentyminen johtuu omikronvariantin nopeaan leviämiseen liittyvistä riskeistä. THL on päätynyt suosittamaan kolmannen koronarokoteannoksen välin lyhentämistä. Varsinkin vanhemmilla ihmisillä ja riskiryhmiin kuuluvilla kahden rokotuksena antama suojateho heikentyy ja omikron-variantin tiedetään voivan läpäistä tämän suojan.

Lyhennetty rokoteväli -suositus on astunut Sosterin alueella voimaan välittömästi. Riskiryhmiin kuuluvien 5–11-vuotiaiden rokotusten alkamisesta tiedotetaan erikseen.

Sosteri tiedottaa jo aloittaneensa kolmansien koronarokotteiden antamisen lyhennetyllä tehostevälillä. Rokotteita annetaan huolehtien, että 60 vuotta täyttäneiden ja riskiryhmiin kuuluvien rokottaminen ei hidastu riskiryhmiin kuulumattomien tehosterokotusten vuoksi. Rokotteita on riittävästi saatavilla.

Riskiryhmiin kuuluvien 5-11-vuotiaiden lasten rokotukset alkavat piakkoin THL:n suosituksen mukaisesti. Tiedotamme tästä erikseen. THL on lisäksi ehdottanut koronarokotuksia koskevaan asetukseen muutosta, jolla valmistaudutaan mahdollisuuteen tarjota rokotteita kaikille 11-15-vuotiaille.

Koronarokotuksia annetaan Savonlinnan pääterveysaseman rokotuspisteen lisäksi Punkaharjun, Enonkosken, Kerimäen ja Savonrannan terveysasemilla erikseen ilmoitettuina ajankohtina. Rantasalmi ja Sulkava tiedottavat omista rokotusajoistaan erikseen.

Rokotuksiin voi varata ajan joko sähköisesti Hyviksen kautta, puhelimitse (044 4173698 ma-to 8-15.30, pe 8-14) tai tulemalla walk in -rokotuspäivinä ajanvarauksettomalle rokotusajalle. Puhelinajanvarauksessa on usein ruuhkaa aamusta, joten puhelut kannattaa ajoittaa mieluummin myöhempään ajankohtaan. THL:n maksuttomaan influenssarokotukseen oikeutetut voivat saada influenssarokotteen samalla kertaa.