Eksoten sairaalahoidossa olevien koronapotilaiden määrä nousi 14:ään – Ylilääkärin mukaan sairaalahoidon tarve alkaa näyttää pelottavalta

Sairaalahoitoon joutuvat ovat ylilääkäri Sami Raasakan mukaan pääosin rokottamattomia, ja osastohoitoon on joutunut parikymppisiäkin.

Etelä-Karjalassa on raportoitu 20 uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on 14 koronapotilasta, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) koronataulukosta selviää.

Sairaalahoidossa on ollut viime päivinä 13–15 koronapotilasta. Eksote kertoi tiistaina, että Parikkalan hyvinvointikeskuksen osastolla olevilla potilailla todettiin koronaa.

– Alkaa näyttää vähän pelottavalta tuo sairaalahoidon tarve. Valittavasti ne, jotka sinne joutuvat, ovat pääosin rokottamattomia, Eksoten ylilääkäri Sami Raasakka sanoo.

Osastohoitoon on joutunut myös parikymppisiä ihmisiä.

– Onneksi teho-osaston kuormitus ei ole ollut kohtuuton, vaan tämä on painottunut vuodeosastohoitoon. Vaihtuvuuttakin on, joku kotiutuu ja joku toinen päätyy osastolle, Raasakka toteaa.

Hän patistaa ihmisiä ottamaan ensimmäisiä ja toisia koronarokotuksia, jotta sairaalahoidon tilanne helpottaisi.

– Rokotteet ovat niin laajasti tutkittuja ja hyvin tunnettuja. On vaikea ymmärtää, että ihminen haluaa ottaa sen riskin, että sairastuu vakavasti, kun vaihtoehto on kuitenkin olemassa.

40 prosenttia tartunnoista perheiden sisäisiä

Raasakan mukaan tällä viikolla oli kirjattu yhteensä 85 koronatartuntaa perjantaina puolille päivin mennessä.

– Menemme hyvin samassa rytmissä kuin viime viikolla. Odotetaan, että sinne 150 kieppeille tässä varmaan päädytään tälläkin viikolla.

Tapauksista noin 40 prosenttia on perheiden sisäisiä tartuntoja. Tällä viikolla ilmi tulleista tapauksista on suurempi osa täysin rokottamattomilla kuin edellisellä viikolla, Raasakka sanoo.

Nuijamaan rajanylityspaikalla tehdyistä testeistä neljä on ollut positiivista.

Viime viikolla noin 80 prosentissa tartunnoista saatiin selville lähde. Nyt näyttää, että selvitysprosentti saattaa jäädä tällä viikolla viime viikkoa matalammaksi.

THL kertoi 20 uudesta tapauksesta

Eksoten mukaan Etelä-Karjalassa on raportoitu yhteensä 2 885 koronatapausta koko pandemia-aikana.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronakartan mukaan Imatralla sekä Lappeenrannassa varmistui 9 uutta koronatartuntaa. Rautjärvellä ja Ruokolahdella raportoitiin kummassakin yhdet tartunnat. Yhteensä uusia tapauksia oli 20.

Imatralla koronatapauksia on ollut yhteensä 585 kappaletta, Lappeenrannassa 1 963, Lemillä 57, Luumäellä 36, Parikkalassa 21, Rautjärvellä 13, Ruokolahdella 49, Savitaipaleella 30 ja Taipalsaarella 139.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka