Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vähävaraisia lapsiperheitä voi auttaa Savonlinnassa ruokalahjoituksin – K-Supermarket Mertala on mukana Auta Ruokalahjalla -keräyksessä

Lapsiperheköyhyys koskettaa Suomessa yli 120 000 lasta. THL:n vuoden 2019 tilaston mukaan Etelä-Savon lapsista 14,3 prosenttia kuului pienituloisiin.

Joulu on hyväntekeväisyyden aikaa. Vähävaraisia lapsiperheitä voi auttaa muun muassa lahjoittamalla ruokalahjan.

Yli 120 K-Supermarkettia ympäri Suomen toteuttaa tänä jouluna ensimmäistä kertaa Auta Ruokalahjalla -keräyksen. Myös Savonlinnassa on mahdollisuus auttaa vähävaraisia lapsiperheitä ruokalahjoituksin. Keräys alkaa tiistaina 7.12. ja se toteutetaan yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton kanssa.

Savonlinnassa Auta Ruokalahjalla -keräys toteutetaan K-Supermarket Mertalassa. Asiakkaat voivat osallistua keräykseen lahjoittamalla hyvin säilyviä elintarvikkeita. K-Supermarket-kauppiaat toimittavat lahjoitetut jouluherkut Mannerheimin Lastensuojeluliiton avulla apua tarvitseviin lapsiperheisiin.

– Hyvä ruoka on keskeinen osa joulua, joten halusimme osallistua vaikeassa tilanteessa olevien lapsiperheiden auttamiseen erityisesti nyt, kun avun tarve on entisestään kasvanut, kertoo K-Supermarketin ketjujohtaja Anne Hujala lehdistötiedotteessa.

– Kaikilla ei ole mahdollisuutta ostaa joulupöytään haluamiaan ruokia ja herkkuja. Keräys on asiakkaillemme konkreettinen tapa auttaa, hän lisää.

Lisäksi K-Supermarketit tekevät erillisen 100 000 euron lahjoituksen Mannerheimin Lastensuojeluliiton kautta. Summa jaetaan ruokalahjakortteina 2 000:lle apua tarvitsevalle perheelle.

Etelä-Savossa ruokalahjoitukset jaetaan Pieksämäellä MLL:n Perheiden Hermannin kautta apua tarvitseville.

– Meidän alueellamme moni lapsiperhe joutuu tuskailemaan joulun ruokaostosten kanssa. Mahdollisuus jakaa ruokalahjoja tulee todella tarpeeseen. On iso ilo myös jakajalle, kun saa auttaa näin konkreettisella tavalla, kertoo lehdistötiedotteessa perhekeskustoiminnan koordinaattori Jukka Saikkonen MLL:n Järvi-Suomen piiristä Mikkelistä.

K-Supermarketin lehdistötiedotteen mukaan lapsiperheköyhyys koskettaa Suomessa yli 120 000 lasta. Koronapandemia on lisännyt lapsiperheiden avun tarvetta koko Suomessa. THL:n vuoden 2019 tilaston mukaan Etelä-Savon lapsista 14,3 prosenttia kuului pienituloisiin, kun koko maan luku on 12,4 prosenttia.