Makkola-Kuokkala maa- ja kotitalousseura sai maakunnallisen palkinnon – Seurojentalo Päivölän kunnossapito, runsas tapahtumatarjonta ja omenamehun puristaminen huomioitiin

Makkola-Kuokkalan palkittavaan MKN-tiimiin kuuluvat Ritva Suutari, Raija Kuutti, Rauni Kapanen, Hannu Kokki, Seppo Suutari, Eveliina Repo, Anitta Kokki ja Marja Sisko Nousiainen.

Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaiset on palkinnut Makkola-Kuokkala maa- ja kotitalousseuran aktiivisten yhdistysten palkinnolla.

Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaisten palkitsemisperusteissa mainitaan, että Makkola-Kuokkala maa- ja kotitalousseuran tiimiä on puskenut eteenpäin varsin konkreettinen tavoite, seurojentalo Päivölän säilyttäminen.

– Päivölä on Savonlinnan Kerimäellä kyläyhteisön toiminnallinen keskipiste. Sen seinien suojassa toimivat harrastepiirit huolehtivat kyläläisten niin ruumiin kuin sielunkin hyvinvoinnista, maa- ja kotitalousnaisten tiedotteessa kerrotaan.

– Siellä on juhlittu ja juhlitaan jatkossakin monia elämän kohokohtia ja merkkihetkiä. Hirvipaistit, kekrijuhlat, pääsiäislounaat ja kauneimmat joululaulut joulupuuron lomassa ovat kuuluneet seurojentalon ja kylän vuotuiseen ohjelmaan. Iskemätön yhdistyksen MKN-tiimi on myös joka syksy puristanut Päivölässä litroittain omenatuoremehua lähialueiden ihmisille.

Makkola-Kuokkalan palkittavaan MKN-tiimiin kuuluvat Ritva Suutari, Raija Kuutti, Rauni Kapanen, Hannu Kokki, Seppo Suutari, Eveliina Repo, Anitta Kokki ja Marja Sisko Nousiainen.

MKN-tiimivalinnat teki tulleiden ehdotusten pohjalta Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaisten hallitus. Toinen aktiivisen yhdistyksen palkinto annettiin Puumalan Viljakansaaren maa- ja kotitalousseuralle.

Palkitsemisella Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaiset halusi kannustaa kaikkia maaseudun järjestötoimijoita.

Järjestötyö on yhteispeliä, jossa tarvitaan aktiivisia tekijöitä

Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaisista kerrotaan, että korona on haastanut järjestöjen toimintaa ja tekemiselle on jouduttu hakemaan uudenlaisia muotoja. Harvat kasvokkain kohtaamiset ja yhdessä tekeminen on ollut entistäkin arvokkaampaa.

– Maaseudun yhdistystoiminta tarjoaa vireyttä ja yhteenkuuluvuutta kylien eri-ikäisille asukkaille. Järjestöt toimivat aktiivisesti myös jäsenkuntansa ulkopuolella ja huolehtivat monista paikallisyhteisönsä palvelutehtävistä.

– Järjestötyö on kuitenkin yhteispeliä, jossa tarvitaan monenlaista osaamista, useita käsipareja, ahkeruutta, innostusta ja toinen toisensa kannustamista. Sitä ei synny ilman aktiivisia tekijöitä, Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaiset muistuttaa.

Valinnat julkistettiin järjestön edustajakokouksessa Pieksämäellä 20. marraskuuta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka