Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savonlinnassa pohditaan, onko digitalisaatiosta apua kaupunkikehitykseen – Luentosarja välittää tutkimustietoa esimerkiksi tekoälystä

Luento: Etelä-Savon Tiedeseura ja Savonlinnan Kesäyliopisto järjestävät kaikille avoimen luentosarjan tekoälystä ja sen mahdollisuuksista.

Etelä-Savon Tiedeseura sekä Savonlinnan Kesäyliopisto järjestävät syksyn 2021 sekä kevään 2022 aikana seminaarien sarjan, joiden tavoitteena on välittää tutkimustietoa digitalisaatiosta ja tekoälystä sekä niiden taustalla olevasta ajattelusta Etelä-Savon asukkaille.

Sen lisäksi tilaisuuksissa tullaan esittelemään tutkimusperustaisia toimintamalleja, joita niin alueiden yritykset, oppilaitokset kuin julkiset organisaatiot voivat hyödyntää ja ottaa käyttöön parantaakseen palvelujensa saavutettavuutta sekä luodakseen edellytyksiä innovatiiviselle kehittämistoiminnalle ja uuden luonnille.

Seminaarisarjan ensimmäinen tilaisuus pidetään ensi torstaina Heikinpohjan koululla. Sen teemana on Teknologia yhteiskuntaa muuttavana voimana.

Aiheesta alustaa professori Pekka Neittaanmäki Jyväskylän yliopistosta. Hänen tutkimustoiminnan mielenkiinnon kohteisiin kuuluvat mm. digitaaliset palvelut, digitaalinen alustatalous, tiedonlouhinta, informaatioteknologian teollisuussovellukset sekä signaalianalyysi.

Muista seminaarisarjassa käsiteltäviä teemoja ovat tekoäly – mitä se on ja mitä siitä tulisi tietää, muuttuva työ, digitalisoituva opetus, tulevaisuuden laitteiden ja kokeiden kehitys, digitalisaation mahdollisuudet hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä, asuin- ja elinympäristöjen vetovoimatekijöiden lisääminen digitalisaatiota hyödyntäen sekä digitalisaatio ja kaupunkikehitys.

Tilaisuuteen voi osallistua tulemalla paikan päälle tai seuraamalla sitä verkossa. Turvallisuusseikoista johtuen tilaisuuteen tulee ilmoittautua etukäteen 16.11. mennessä. Viimeistään 17.11. mennessä tilaisuuteen voi myös lähettää netin kautta etukäteen teemaan liittyvän kysymyksen.

Seminaarisarjan järjestämistä ovat tukeneet taloudellisesti Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahasto sekä Itä-Savon Yliopistosäätiö.

Seminaarisarjan tilaisuudet ovat ilmaisia ja tarkoitettu kaikille.

Teknologia yhteiskuntaa muuttavana voimana -seminaari 18.11. klo 17–19 Heikinpohjan koulu, Kuninkaankartanonkatu 7, Savonlinna.