Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Metsästäjäliiton 100-vuotisjuhlia juhlistetaan kaikille avoimilla peijaisilla ympäri Suomen – Rantasalmella peijaisia vietetään lauantaina

Metsästysmuseo kerää perinnetietoa peijaisista, ja juhlapeijaisiin voi tuoda mukanaan erilaista muistitietoa metsästysjuhlaperinteestä, kuten puheita, valokuvia, videoita tai äänitteitä.

Hirvipeijaiset ovat monen kylän merkittävin vuotuinen kokoontuminen. Metsästäjäliitto järjestää 100-vuotisjuhliensa kunniaksi juhlapeijaiset 5.–7.11.2021, johon ovat kaikki suomalaiset kutsuttuja. Suomen Metsästäjäliiton lähettämän lehdistötiedotteen mukaan peijaisia on eri puolilla Suomea yli 50 paikkakunnalla.

Metsästäjäliitto sekä Rantasalmen Erämiehet, Rantasalmen RHY sekä Rantasalmen metsästysseurat järjestävät kaikille avoimet peijaiset Rantasalmen torilla lauantaina 6. marraskuuta kello 12 alkaen. Juhlapeijaisissa tarjoillaan hirvikeittoa tai muuta riistaruokaa niin kauan kuin sitä riittää. Samalla on mahdollisuus tutustua metsästäjiin ja metsästykseen harrastuksena ja elämäntapana. Tarjoilun ohessa voi keskustella päivänpolttavista metsästysaiheista.

Suomen Metsästysmuseo ja Suomen Metsästäjäliitto päättivät yhdessä järjestää suomalaisen metsästysjuhlaperinteen muistitiedon keruun. Museo ottaa mielellään vastaan muistitietoa, puheita, lauluja, ohjelmalehtisiä, valokuvia, videoita ja äänitteitä. Näitä voi tuoda mukanaan juhlapeijaisiin Rantasalmellekin. Metsästäjäliiton tiedotteen mukaan keruu kuuluu osana 100 vuotta täyttävän Suomen Metsästäjäliiton juhlavuoden tapahtumiin.

Metsästäjäliitto muistuttaa tiedotteessa, että kestävästi pyydetty riista on hyvä vaihtoehto ympäristön kannalta. Suomessa riistanpyyntiä harjoitetaan kestävän käytön periaatteella. Metsästystä säädellään metsästyslainsäädännöllä ja ottamalla huomioon riistaeläinkantojen suuruus ja kehitys.

Peijaisia metsästysseurat alkoivat 1950-luvulla järjestää jäsenilleen ja maanomistajille. Siitä kehittyi vähitellen tärkeä osa suomalaista juhlaperinnettä ja erävuotta.