Savonlinnalla hurja suosio muuttajien keskuudessa – Luonnollinen väestönmuutos on koko Etelä-Savossa sen sijaan edellistä vuotta synkempi

Etelä-Savon kunnista Savonlinna on ollut muuttovoittolukujen valossa houkuttelevin. Myös Rantasalmi on kerännyt tänä vuonna mukavasti muuttovoittoa.

Mahtaako Savonlinnan kauneus olla syynä siihen, että se on kerännyt muuttovoittoa reilusti eniten koko Etelä-Savossa? Tuija Pauhu

Mari-Anna Rossi

Tilastokeskuksen väestönmuutosten ennakkotietojen mukaan väkiluku väheni Etelä-Savossa yhteensä tammi-syyskuun 2021 aikana 797 henkilön verran, eli 0,6 prosenttia. Edellisenä vuonna tammi-syyskuussa väkiluku väheni yhteensä 1 121 henkilön verran ja vuonna 2019 tammi-syyskuussa 1592 henkilön verran. Vuonna 2018 väkiluku väheni peräti 1 905 henkilöllä.

Väestötappio on Etelä-Savossa koko maan suurinta. Tiedot ilmenevät Etelä-Savon maakuntaliiton lähettämästä tiedotteesta.

Kuntien välisestä muutosta ja siirtolaisuudesta muodostuva kokonaisnettomuutto oli Etelä-Savossa kuitenkin ilahduttava – vuonna 2021 tammi-syyskuussa Etelä-Savoon muutti 120 henkilöä enemmän kuin sieltä pois. Edellisenä vuonna tammi-syyskuussa muuttoliike oli 224 henkilön verran negatiivinen.

Parhaiten muuttajia on vetänyt puoleensa Savonlinnan seutu, jonne on tammi-syyskuussa muuttanut peräti 200 henkilöä enemmän kuin sieltä pois.

Pieksämäen seutukunnassa muuttovoittoa kertyi 36 henkilön verran. Mikkelin seutukunnassa kokonaisnettomuutto oli negatiivinen 116 henkilön verran.

Kunnista houkuttelevin on ollut Savonlinna, jossa muuttovoittoa on kertynyt tänä vuonna peräti 169 henkilöä. Kokonaisnettomuutto oli positiivinen myös Pieksämäellä (+35), Puumalassa (+27) ja Rantasalmella (+26). Kunnista kokonaisnettomuutto oli negatiivinen Mikkelissä (-134), Kangasniemellä (-11), Hirvensalmella (-11). ja Sulkavalla (-4).

Tammi-syyskuussa 2021 luonnollinen väestönmuutos oli Etelä-Savossa -915. Syntyneitä oli 609 ja kuolleita 1 524. Edellisen vuoden tammi-syyskuussa luonnollinen väestönmuutos oli -897. Etelä-Savossa luonnollinen väestönmuutos on eniten miinuksella koko maassa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka