Sosterissa aloitetaan digilääkärin vastaanotto helpottamaan kiireettömien asioiden vastaanottojonoa

Kiireettömiä etävastaanotolle soveltuvia asiakkaita voidaan jatkossa ohjata digilääkärin vastaanotolle. Kuitenkin vastaanottotoiminnat jatkuvat edelleen myös terveysasemilla.

Vastaanotto jatkuu edelleen myös Sosterin terveysasemilla, mikäli asia ei sovellu etävastaanotolla hoidettavaksi. Arkistokuva. Tuija Pauhu

Mari-Anna Rossi

Lääkäripula sekä koronan myötä tulleet työtehtävät ovat kasvattaneet kiireettömien asioiden vastaanottojonoa. Nyt Sosterissa kokeillaan vaihtoehtoisia toimintatapoja asian ratkaisemiseksi, ja jatkossa osa perusterveydenhuollon kiireettömistä asiakkaista voidaan ohjata digilääkärin etävastaanotolle.

Sosterin digilääkärin vastaanoton pilotti aloitetaan maanantaina 18. lokakuuta. Sosterin lehdistötiedotteen mukaan asiakkaat ohjataan digilääkärin vastaanotolle terveysaseman keskitetyn puhelinpalvelun kautta. Puhelinpalvelussa hoitajat tekevät hoidontarpeenarvioinnin kuten tähänkin saakka ja ohjaavat digilääkärin vastaanotolle sinne soveltuvat asiakkaat.

Digivastaanotto vaatii asiakkaalta puhelimeen vastaamisen. Lääkäri soittaa asiakkaalle ja pyrkii hoitamaan asian puhelimitse. Sovitut asiat lääkäri kirjaa Sosterin potilastietojärjestelmään, jotka näkyvät Sosterissa ammattilaisille sekä asiakkaalle Kanta-palvelun kautta, kerrotaan Sosterin lehdistötiedotteessa.

– Lääkärit ovat asiakkaaseen yhteydessä puhelimitse kahden tunnin kuluessa ajanvarauksesta. Lääkäri voi määrätä asiakkaalle reseptin, ohjata verikokeisiin sekä tarvittaessa jatkohoitoon Sosterissa, ylilääkäri Esa Ruuskanen Sosterista kommentoi lehdistötiedotteessa.

Sosterin lehdistötiedotteessa muistutetaan, että digilääkäri on lisäpalvelu olemassa oleville palveluille, ja edelleen lääkärin vastaanotolle on mahdollisuus päästä normaaliin tapaan, mikäli asia ei sovellu etävastaanotolla hoidettavaksi.

Hoitajat ja lääkärit pitävät vastaanottoa jokaisella terveysasemalla henkilöstötilanteen mukaan. Kiireelliset asiat ohjataan pääterveysaseman iltavastaanotolle ja päivystyksellistä apua tarvitsevat sairaalan yhteispäivystykseen.

Sosteri on rakentanut digilääkäri-palvelua alueelle yhteistyössä Kuura Digilääkäreiden kanssa. Kokeilu mahdollistuu valtion rahoittaman Itä-Savon tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hankkeen avulla.

– Keskiössä tämänkin toiminnan kehittämisessä on ollut Sosterissa jo entuudestaan vahva ajattelu ”asiakas ensin”, jossa asiakas saa tarvitsemansa palvelun ketterästi ammattilaiselta, projektiyöntekijä Mia Luukkainen Sosterista kertoo lehdistötiedotteessa.

Kommentoi

Mainos: Itä-Savo

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Palvelut

Ruokapaikka