Sosteri tarjoaa alueensa vanhempien käyttöön ilmaisen verkkokurssin – Perhepolku tarjoaa tukea vanhempien jaksamiseen

Perhepolku-verkkokurssille voivat osallistua ilmaiseksi 0–16-vuotiaiden lasten ja nuorten vanhemmat.

Perhepolku-verkkokurssin tavoitteena on vahvistaa vanhemman myötätuntoa itseään kohtaan. Kuvituskuva. Kai Skyttä

Mari-Anna Rossi

Sosteri tarjoaa pikkulapsiperheille (0–6v) sekä koululaisten (7–11v.) ja teini-ikäisten (12–16v.) perheille mahdollisuuden osallistua Perhepolku-verkkokurssille. Kurssi on maksuton.

Sosterin lehdistötiedotteen mukaan verkkokurssin tavoitteena on vahvistaa vanhemman myötätuntoa itseään kohtaan.

– Myötätunto itseä kohtaan vähentää tutkitusti ahdistusta, masennusta ja uupumusta. Se vahvistaa parisuhteen myönteistä vuorovaikutusta sekä tukee lapsen tasapainoista kehitystä, tiedotteessa todetaan.

Itsenäisesti tehtävällä Perhepolku-verkkokurssilla voi esimerkiksi testata oman itsemyötätuntonsa ja kirjoittaa itselleen myötätuntoisen kirjeen. Tiedotteen mukaan kurssi sisältää lisäksi tietoa, tehtäviä ja vinkkejä sekä toisten vanhempien vertaistarinoita perheiden arjesta.

Verkkokurssille jo osallistuneet vanhemmat ovat palautteen mukaan kokeneet verkkokurssin hyödylliseksi ja kertovat saaneensa tukea itsemyötätuntoonsa.

Perhepolku-verkkokurssille voi osallistua 1.10.–31.3.2022 välisellä ajalla. Kyseessä on pilotointi, joka toteutetaan osana Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamaa Itä-Savon tulevaisuuden sote-keskus-hanketta. Pilottijakson jälkeen päätetään kurssin tarjoamisen jatkosta.

Kurssi löytyy osoitteesta www.perhepolku.fi/verkkokurssi

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka