Tänä vuonna Etelä-Savossa on rekisteröity uusia autoja 130 enemmän kuin viime vuonna – Syksyllä tahti hidastuu koronan vaikutusten takia

Savonlinnassa määrä on lähes tämälleen sama kuin viime vuonna tähän aikaan.

Kuvituskuva. Arkisto/Kimmo Seppälä

Tiina Knaappila

Etelä-Savossa on rekisteröity tänä vuonna 1641 uutta autoa, mikä on 130 autoa enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan, Autoalan tiedotuskeskus kertoo.

Savonlinnassa määrä on ollut lähes täsmälleen sama kuin viime vuonna. Uusia autoja on rekisteröity 326, kun viime vuonna luku oli kahta autoa suurempi syyskuun lopussa.

Uusia henkilöautoja Etelä-Savossa on ensirekisteröity 1373 kappaletta, mikä on 96 henkilöautoa enemmän kuin viime vuonna syyskuun loppuun mennessä. Savonlinnassa niistä rekisteröitiin 280.

Pakettiautoja on Etelä-Savossa rekisteröity 186 eli 12 enemmän kuin viime vuonna. Kuorma-autoissa lukema on 58, mikä on seitsemän enemmän kuin viime vuonna.

Linja-autoja Etelä-Savossa on rekisteröity tänä vuonna vain kaksi, kun viime vuonna tähän aikaan luku oli 10. Valtakunnallisesti uusia linja-autoja on rekisteröity selvästi viime vuotta enemmän.

Matkailuautoja on Etelä-Savossa ensirekisteröity 22, kun viime vuonna syyskuun loppuun mennessä ensirekisteröintejä oli tehty vain seitsemän.

Täyssähköautojen kysyntään odotetaan kasvua autoveron poiston takia

Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan uusien autojen rekisteröinti jäi viime vuoden lukemista valtakunnallisesti syyskuussa.

Uusien autojen kysyntä on palannut lähes ennalleen koronatilanteen puristuksesta ja tilauskannat ovat korkealla, toimitusviiveet leikkaavat syksyn rekisteröintejä. Pandemian jälkeisen nopean talouskasvun aiheuttama komponenttipula on vähentänyt uusien autojen tuotantoa.

Täyssähköautojen kysyntään odotetaan kasvua, sillä niiltä poistui autovero lokakuun alussa.

Toimitusjohtaja Pekka Rissa Autoalan Keskusliitosta arvioi tiedotteessa, että sähköautojen rekisteröinnit jäivät syyskuussa normaalia alemmas, sillä veromuutos siirsi täyssähköautojen rekisteröintejä lokakuuhun.

Autoveron poistaminen alentaa täyssähköautojen hintaa keskimäärin 1 500 eurolla.

Kommentoi

Mainos: Itä-Savo

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka