Etelä-Savolle 137 miljoonaa euroa EU-ohjelman toteuttamiseen

Maakunta saanee rahastoista noin 20 miljoonaa euroa enemmän kuin pian päättyvällä EU:n ohjelmakaudella.

Pentti Mäkinen on on tyytyväinen ratkaisuun. - Kannatamme elinkeinoministerin esitystä aluepolitiikan tulevaisuuden selvittämisestä, hän toteaa. Arkistokuva. Timo Seppäläinen

Aleksi Mäkelä

Työ- ja elinkeinoministeriö julkaisi torstaina suunnitelman EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelman rahoituksen jaosta Suomessa.

Suuntaa antavan jaon perusteella Etelä-Savo saa rahoitusta yhteensä 137,2 miljoonan euroa Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 -ohjelmaan.

Summa olisi noin 20 miljoonaa euroa enemmän kuin maakunta sai ohjelmakaudella 2014–2021. Etelä-Savolle kaavailtu osuus olisi maakuntien viidenneksi suurin.

Alue- ja rakennepolitiikan ohjelma koostuu kolmesta rahoituksesta. Euroopan aluekehitysrahastosta Etelä-Savoon virtaa näillä näkymin 64,4 miljoonaa euroa. Euroopan sosiaalirahaston anniksi Etelä-Savolle osoitettiin 39,9 miljoonaa euroa ja oikeudenmukaisen siirtymän rahasto tuonee 32,8 miljoonaa euroa maakuntaan.

Lisäksi harvan asutuksen erityisrahoitus jaetaan Itä- ja Pohjois-Suomeen. Kyseinen 30 miljoonan euron summa jäi jäljelle pian päättyvältä ohjelmakaudelta.

Alue- ja rakennepolitiikan ohjelma hyväksytään lokakuussa valtioneuvostossa. Sitten se viedään edelleen Euroopan komission käsiteltäväksi. Ohjelman toteuttaminen aiotaan aloittaa marraskuussa.

Tavoitteina on kehittää pieniä ja keskisuuria yrityksiä, tutkimus- sekä kehittämistyötä, työllisyyttä, osaamista ja yhdenvertaisten mahdollisuuksien toteutumista.

Alue- ja rakennepolitiikan ohjelmat eri maissa pyrkivät kohentamaan EU-alueella talouden kasvua ja kilpailukykyä.

Kommentoi

Mainos: Itä-Savo

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka