Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savonlinnan oma omenapuu Ahvenanmaalla tuotti noin 10 kilon sadon – Nimikkopuun antimista valmistettu tuorepuristettu omenamehu toimitetaan Savonlinnaan kaupunginjohtajalle

Savonlinnan nimikkopuun omenoista valmistettua mehua toimitetaan kolmen litran erä kaupunginjohtajalle ennen joulua ja toinen erä ensi kesänä. Kukin kaupunki saa päättää itse, mitä mehulla tekee.

Ahvenanmaan itsehallinnon 100-vuotisjuhlan kunniaksi ahvenanmaalaiset lahjoittivat jokaiselle Suomen kaupungille oman omenapuun. Savonlinnan puun satoa on nyt alettu korjata, tiedottaa Visit Åland.

Savonlinnalaisille lahjoitettu nimikkopuu sijaitsee Tjudössä, Öfvergårdsin tilalla, jota pitää pariskunta Anna ja Jan Alm. Viljelijät kertovat, että satoa saatiin tänä vuonna hyvin ja sadonkorjuuseen ryhdyttiin normaalia aiemmin.

– Lämpimän kesän ja alkusyksyn ansiosta sato valmistui ajoissa ja hedelmiä saatiin runsaasti, noin 10 kiloa, viljelijä Anna Alm kertoo lehdistötiedotteessa.

Öfvergårdsin maatila tunnetaan erityisesti laadukkaista omenamehuista, jotka ovat saaneet paikallisia ja kansainvälisiä palkintoja.

– Saimme paljon erilaisia ehdotuksia, mitä omenoista voisi valmistaa aina hillosta omenapiirakkaan. Päädyimme tuottamaan sadon antimista omenamehua, Visit Ålandin viestinnästä vastaava myynti- ja projektipäällikkö Niko Micklin kertoo lehdistötiedotteessa.

Anna Almin mukaan Ahvenanmaalla on käynyt tänä vuonna vierailijoita ympäri Suomen.

– Meillä on käynyt paljon vieraita ihailemassa nimikkopuita eri puolilta Suomea ja siksi pidämme tilamme auki myös koulujen syyslomaan aikaan.

Savonlinnan nimikkopuun omenoista valmistettua mehua toimitetaan ensimmäinen kolmen litran erä kaupunginjohtajalle ennen joulua ja toinen erä Ahvenanmaan 100-vuotisjuhlien yhteydessä 9.6.2022. Kukin kaupunki saa päättää itse, mitä mehulla tekee.

– Ensimmäisestä omenamehuerästä kaupunki voi halutessaan järjestää vaikka arvonnan sosiaalisessa mediassa tai sitten sillä voi palkita vaikka ansioituneen kaupunkilaisen, vinkkaa Micklin lehdistötiedotteessa.