Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Talousneuvolasta saa neuvoja taloudenhallinnan haasteisiin nyt myös Savonlinnassa – "Sijoitusvinkkejä emme kuitenkaan anna", talous- ja velkaneuvoja mainitsee

Etelä-Savon oikeusaputoimiston maksuton palvelu jalkautuu Savonlinnaan loka- ja marraskuussa.

Savonlinnassa pääsee loka-marraskuussa juttelemaan talouteen liittyvistä asioista anonyymisti ja ilman ajanvarausta. Talousneuvola jalkautuu loka-marraskuussa Savonlinnan Seudun Ohjaamolle ja Savonlinnan kaupunginkirjastolle.

– Kuka tahansa voi tulla keskustelemaan talouteen liittyvistä asioistaan. Jos jokin asia hiertää talousasioissa tai haluat saada neuvoja taloudenhallinnassasi, niin kannattaa tulla keskustelemaan kanssamme, kertoo talous- ja velkaneuvoja Riina Koskinen Etelä-Savon oikeusaputoimiston tiedotteessa.

– Sijoitusvinkkejä emme kuitenkaan anna, hän mainitsee.

Talousneuvolasta saa apua monenlaisiin talouden haasteisiin. Neuvoja antavat talous- ja velkaneuvoja, ulosoton asiantuntija, Kelan palveluasiantuntija, sosiaalityöntekijä tai -ohjaaja sekä Ohjaamotyöntekijä tai diakoniatyöntekijä. Talousneuvolan palvelu on maksutonta.

Ensimmäinen Talousneuvola avattiin Tampereella vuonna 2019. Kokemukset Tampereelta ovat olleet hyviä ja siksi talousneuvola on avattu tämän jälkeen monessa muussakin kaupungissa, nyt myös Savonlinnassa.

Talousneuvola on osa Ulosottolaitoksen ja talous- ja velkaneuvonnan yhteistä Ennakoivan talousneuvonnan hanketta, jonka oikeusministeriö on asettanut. Hankkeen tärkeimpinä tavoitteina ovat kansalaisten taloudenhallinnan ja talousosaamisen parantaminen sekä tietoisuuden levittäminen.

Talousneuvolan toimintaa kokeillaan nyt Savonlinnassa ensimmäistä kertaa. Mahdollista jatkoa kevätkaudella arvioidaan saatujen kokemusten perusteella.

Kuka tahansa voi tulla keskustelemaan talouteen liittyvistä asioistaan.

Riina Koskinen