Kuun kansainvälinen orkesteri räjäyttää pölyt jazzyleisön korvista Kulttuurikellarilla

Tiistai-iltana Kulttuurikellarilla on luvassa rehevää ja rönsyilevää musiikkia belgialais-ranskalais-suomalaiseen tyyliin.

Tässä yksi Kuun tärkeimmistä orkestereista: Orchestra nazionale della Luna, jonka riveissä on ainoana suomalaisen pianisti Kari Ikonen. Tiistaina soi Kulttuurikellarilla. Riitta-Leena Lempinen-Vesa

Riitta-Leena Lempinen-Vesa

Tiistaina on luvassa yksi syksyn kohokohtia Savonlinnan rytmimuusikissa: ranskalais-belgialais-suomalainen Orchestra Nazionale della Luna eli Kuun kansainvälinen orkesteri.

Ylikapellimestareidensa Manuel Hermian ja Kari Ikosen vuonna 2015 perustama Orchestra Nazionale della Luna on lyhyessä ajassa noussut yhdeksi Kuun merkittävimmistä orkestereista.

Sen kekseliään omaperäinen ohjelmisto, monipuolinen instrumentaatio ja luovaa energiaa säteilevä esitystapa valloittaa kuulijat niin Kuun päällä kuin Maassakin.

Yhtyeen sensaation koko galaksissamme herättänyt ensilevy julkaistiin 2016, ja jatkoa seurasi juuri optimaaliseen aikaan maaliskuussa 2020, kun yksi eurooppalaisen jazzmusiikin arvostetuimmista levy-yhtiöistä, Unkarilainen BMC julkaisi yhtyeen toisen levyn There's Still Life On Earth.

Suomen kiertue ja kaikki muutkin keikat ovat koronoituneet ja peruttu jo kolmeen kertaan, mutta nyt viimein orkesteri laskeutuu maan pinnalle ja räjäyttää pölyt jazzyleisön korvista.

Yhtyeestä on sanottu muu muassa "Tämä rehevä ja rönsyilevä eriparisuus takaa, että jännitteisesti svengaava There's Still Life on Earth ei tyhjene useallakaan kerralla." Yhtyeen soittoa on kuvailtu myös leikkisäksi, helposti palavaksi ja yksinkertaisesti ainutlaatuiseksi.

Belgialais-suomalais-ranskalaisessa Orchestra Nazionale della Lunassa soittavat Manuel Hermi, saksofonit, huilu ja bansuri, Kari Ikonen, piano ja moog, Sebastian Boisseau, kontrabasso ja Teun Verbruggen, rummut.

Orchestra Nazionale della Luna Savonlinnan Kulttuurikellarilla ti 28.9. klo 19. Järj. Olavin Jazz ry.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka