Puun päivää juhlitaan Riihisaaressa maanantaina – Päivän aikana jaetaan 500 kappaletta puun taimia

Puun päivänä ihmisiä kehotetaan istuttamaan puita ja huomioimaan puiden ja metsien merkitystä.

Puun päivää vietetään Suomessa 27. syyskuuta. Päivän tarkoitus on kiinnittää huomiota puiden ja metsien merkitykseen ja suojeluun. Arkistokuva. Soila Puurtinen

Mari-Anna Rossi

Riihisaari on mukana juhlimassa Puun päivää tulevan viikon maanantaina 27. syyskuuta, Savonlinnan museo Riihisaari tiedottaa.

Ilmaisia puun taimia jaetaan Riihisaaressa Savonlinnan museon edustalla kello 11–17 tai niin kauan kuin taimia riittää. Taimia on varattu yhteensä 500 kappaletta. Valittavana on koivu, kuusi, mänty ja muutama tammi. Lehdistötiedotteen mukaan taimet tulevat Harviala oy:ltä, Suomen vanhimmalta taimitarhalta.

Kello 17 alkaen Riihisaaressa järjestetään Puu-seminaari, jonka kautta tutkitaan puiden ja metsien merkitystä muun muassa hiilinieluina sekä ihmisen terveyteen, hyvinvointiin, ravintoon ja Suomen kulttuuriperimään liittyen. Seminaarin puhujavieraina ovat FT Tiina Piilola, MMT Janne Korhonen, MMT Petteri Vanninen sekä elokuvatuottaja ja ohjaaja Marko Röhr. Tilaisuuden avaavat taiteilija Nina Backman ja museonjohtaja Nikke Kaartinen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Seminaari päättyy Metsän tarina -elokuvan näytökseen.

Puu-seminaari on osa Miljoonan puun talkoot -projektia, jossa puiden istuttaminen, ilmastonmuutoksen hidastaminen ja taide kohtaavat. Lehdistötiedotteessa kerrotaan, että talkoiden tavoitteena on istuttaa Suomeen miljoona puuta, sekä rakentaa puita istuttamalla Minimetsiä & hiljaisia tiloja, jotka luovat vehreyttä, lisäävät hyvinvointia ja auttavat luonnon monimuotoisuuden suojelemisessa.

Miljoonan puun talkoiden taustalla on taiteilija Nina Backmanin Silence Project -kokonaisuus, joka on saanut inspiraationsa jokamiehenoikeuksista. Silence Project nostaa esiin hiljaisuuden, tilan ja luonnon merkityksen, sekä näiden vaikutusta suomalaiseen kulttuurin, arvoihin ja identiteettiin.

Puun päivä Riihisaaressa 27.9. Taimien jako klo 11–17, Puu-seminaari klo 17–20.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka