Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Artistit tekivät uuden version Pave Maijasen Pidä huolta -kappaleesta – Kampanjalla kerätään varoja nuorten mielenterveyden tukemiseen

Osuuskauppa Suur-Savolta ja LähiTapiola Savo-Karjalalta yhteensä 30 000 euron lahjoitus keräykseen. Kuka tahansa voi osallistua mielenterveystyöhön ja Pidä huolta -haasteeseen.

Pidä Huolta -hyväntekeväisyyshaaste on saanut yhteensä 30 000 euron lahjoituksen nuorten mielenterveystyöhön Osuuskauppa Suur-Savolta ja Lähi-Tapiola Savo-Karjalalta. Suur-Savon lahjoitus on 10 000 euroa, ja Lähi-Tapiolan 20 000 euroa.

LähiTapiolan ja S-ryhmän yksittäisten paikallisten toimijoiden lisäksi molemmat valtakunnalliset yhtiöryhmät ovat kampanjassa isosti mukana. Taloudellisiksi mahdollistajiksi kampanjaan lähtivät LähiTapiola ja S-ryhmä, jotka lahjoittivat puolen miljoonan euron alkupääoman nuorten mielenterveystyöhön.

Toivon Kärki ry:n ja Suomen Mielenterveys ry:n (Mieli ry) yhteisen Pidä huolta -kampanjan keskiössä on edesmenneen laulaja-lauluntekijä Pave Maijasen ikonisesta Pidä huolta -kappaleesta toteutettu uusi versio. Mukana on yli 70 suomalaista artistia. Kampanjan lahjoitukset ohjataan lyhentämättöminä nuorten mielenterveystyöhön.

– Nuoret tarvitsevat tukea nyt enemmän kuin koskaan. Sen lisäksi että yhteydenottojen määrä on kasvanut, koronapandemia on lisännyt nuorten huolia ja tuen tarvetta, kertoo Mieli ry:n toiminnanjohtaja Sari Aalto-Matturi.

Mieli ry:n kyselyssä alkuvuodesta lähes kaksi kolmesta 18–24-vuotiaasta vastasi kokeneensa uupumusta, masennusta ja jopa ahdistusta. Esimerkiksi kriisiapuna toimivaan Sekasin-chattiin tuli viime vuonna yli 170 000 yhteydenottoa, joista vain joka viidenteen pystyttiin vastaamaan.

– Nuorten auttamiseksi tarvitaan nyt laajasti sekä matalan kynnyksen apua että jokaisen nuoren mielenterveyttä tukevia toimenpiteitä, Aalto-Matturi lisää.

Kuka tahansa voi osallistua hyväntekeväisyyshaasteeseen lahjoittamalla pidahuolta.fi -sivuston kautta. Suurin osa lahjoituksista kanavoidaan Mieli ry:n kautta keskustelupalvelu Sekasin-chattiin, jonka kautta tällä hetkellä pystytään auttamaan vaikeissa elämäntilanteissa olevia nuoria. Lahjoitusrahoilla tuetaan myös nuorten mielenterveystaitojen vahvistamistyötä kouluissa.

Hyväntekeväisyyshaaste näkyy ja kuuluu Osuuskauppa Suur-Savon ja LähiTapiola Savo-Karjalan toimipaikoissa ja kanavissa syksyn 2021 ajan. Yritykset kannustavat myös asiakasomistajiaan ja kumppaneitaan Etelä-Savossa mukaan kampanjaan.