Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronapandemian takia syrjäytymisriskin alle jääneet saavat tukea Savonlinnassa – "Tämä mahdollistaa henkilöille yhteisöllisyyden, osallisuuden ja onnistumisen kokemuksia"

Välistä väylälle -hanketta esitellään tänään Savonlinnan torilla.

Savonlinnan torilla esitellään tänään Savonlinnan Seudun Kolomonen ry:n Välistä väylälle -hanketta.

Hanke on polkaistu käyntiin yhteistyössä Savonlinnan etsivä nuorisotyön, Savonlinnan Seudun Liikunta ry:n ja Makkola-Kuokkala maa- ja kotitalousseura ry:n kanssa.

Hankkeen tavoitteena on minimoida erityisesti koronapandemian aiheuttamaa syrjäytymisriskiä julkisten palvelujen ja kolmannen sektorin toimijoiden verkostoyhteistyötä kehittämällä.

Hanke mahdollistaa korona-aikana haastavaan elämäntilanteeseen ajautuneille ihmisille kolmannen sektorin tukea, ohjausta sekä rinnalla kulkijan ”oman väylän” löytämiseksi.

– Hankkeen kohderyhmää ovat koronapandemian aikana syrjäytymisuhkaan joutuneet työikäiset henkilöt ja heidän perheensä sekä nuoret, jotka etäkoulujaksojen vuoksi ovat ajautuneet haastavaan tilanteeseen peruskoulun päättyessä tai toisen asteen koulutuksessa, projektipäällikkö Sari Nyrhinen kuvailee hankkeen tiedotteessa.

Hanke tarjoaa tukea ja uusia mahdollisuuksia myös yhdistyksille

Välistä väylälle- hanke on myös alueen yhdistystoimijoita varten. Kolmannen sektorin toimijoita tarvitaan mukaan edistämään hankkeen kohderyhmään kuuluvien ihmisten elämänhallintaa ottamalla heitä mukaan yhdistystoimintaan.

Kolmannen sektorin toimijoista halutaan kouluttaa ja aktivoida rinnalla kulkijoita, jotka ottavat ohjattavakseen kohderyhmään kuuluvia henkilöitä ja innostavat heitä yksilöllisesti kolmannen sektorin toimintojen piiriin.

– Tämä mahdollistaa henkilöille yhteisöllisyyden, osallisuuden ja onnistumisen kokemuksia sekä henkilökohtaisen, turvallisen matalan kynnyksen aikuis- ja vertaistukikontaktin, joka tukee ja kulkee asiakkaan rinnalla arkipäivän tilanteissa.

Luotsitoimintaan sitoutuville yhdistystoimijoille hanke tarjoaa ohjausta ja tukea sekä mahdollisuuden osallistua koulutukseen, työnohjaukseen sekä työhyvinvointia ylläpitävää toimintaan.

Sopivia kohtaamispaikkoja etsitään

Hankkeeseen etsitään mukaan myös keittiövalmiudella olevia kohtaamispaikkoja yhteisölliseen toimintaan ja aktiviteetteihin Punkaharjulla, Kerimäellä, Savonrannalla, Savonlinnassa ja Rantasalmella. Tiloissa voidaan järjestää asiakkaille esimerkiksi pienryhmätoimintaa ja erilaisia aktiviteetteja.

Yksi tapahtumista on jo suunniteltu koulujen syyslomaviikolle. Silloin hankkeen asiakkaiden kanssa valmistetaan yhteisöllisesti hävikkielintarvikkeista ruokaa.

– Ilahduttavaa on, että tähän tärkeään hankeyhteistyöhön on lupautunut kauppiaita Savonlinnasta, Punkaharjulta, Kerimäeltä, Savonrannalta sekä Rantasalmelta.

Välistä väylälle- hankkeen markkinointitapahtuma Savonlinnan torilla torstaina 16.9 klo 14–18.