Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savonrannalla vietetään sunnuntaina jouhikkopäivää – Illan konsertissa kuullaan jouhikkomestari Ilkka Heinosen soittoa

Konsertin lisäksi sunnuntain ohjelmassa muistellaan jouhikonsoittaja Juho Villasta sekä tutkija A.O. Väisästä.

Sunnuntaina 19. syyskuuta vietetään Savonrannalla taas jouhikkopäivää.

Ennen illan kirkkokonserttia kuullaan seurakuntakodilla tarinaa soittimen savonrantalaisjuurista, savonrantalaisesta jouhikonsoittaja Juho Villasesta (1846–1927) ja savonrantalaislähtöisestä A.O. Väisäsestä (1890–1969), joka oli suomalaisen kansanmusiikin ja muiden suomensukuisten kansojen perinnemusiikin kerääjä ja tutkija. Väisänen on tutki ja tallensi paljon muun muassa jouhikkoperinnettä.

Lisäksi kansanmuusikko Eila Hartikainen esittelee jouhikkoyhtyettä Puol´villaset, ja vielä ennen kahveja jokainen halukas pääsee kokeilemaan tuota mystistä soitinta.

Illan kirkkokonsertissa esiintyy jouhikkotaiteilija Ilkka Heinonen, joka on kansanmusiikkiin, maailmanmusiikkiin ja vanhaan musiikkiin erikoistunut muusikko ja säveltäjä.

Eri yhtyeiden lisäksi hän on toiminut niin solistina kuin orkesterimuusikkonakin nykymusiikin ja vanhan musiikin produktioissa. Soolo-ohjelmistossaan Heinonen tutkii pyhän ja maallisen rajapintoja karjalaisen jouhikkomusiikin ja vanhan musiikin esittämiskäytännöistä käsin.

– Jouhikon muinainen sointi siivilöityy läpi renessanssin palatsien ja Karjalan vanhauskoisten tupien Heinosen yhdistäessä karjalaiset tanssisävelmät vanhan musiikin estetiikkaan, jouhikkopäivän mediatiedotteessa kuvaillaan.

Konsertti ja esitelmätilaisuus järjestetään yhteistyössä Savonrannan kirkkopiirin, Suomen Kansanmusiikkiliiton ja Savonranta-seuran kanssa.

Jouhikkoa jokaiselle -esitelmätilaisuus Savonrannan seurakuntakodilla su 19.9. klo 16. Ilkka Heinosen jouhikkokonsertti Savonrannan kirkossa klo 18.