Ajokortittomat alaikäiset hurjastelevat Savonlinnassa öisin, viime viikolla sattui kaksi vakavaa kolaria – Nuoret nappaavat auton avaimet, kun vanhemmat ovat nukkumassa

Tiina Knaappila

Ajokortittomien alaikäisten autoilu huolestuttaa poliisia Itä-Savossa. Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa, että Savonlinnassa poliisin tietoon on tullut tänä vuonna 19 tapausta, joissa alle 18-vuotias on syyllistynyt moottorikäyttöisen ajoneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Viime viikon aikana alaikäisille on tapahtunut kaksi vakavaa kolaria. Toisessa alle 15-vuotias nuori törmäsi kuljettamallaan henkilöautolla mönkijään. tiedotteen mukaan mönkijän kyydissä olleilla kahdella nuorella oli hengen säilyminen niin sanotusti hiuskarvan varassa.

Toisessa tapauksessa 15 -vuotiaan epäillään ajaneen alkoholin vaikutuksen alaisena katuvalotolppaa. Alaikäinen ajoi 80 kilometrin tuntivauhtia ja autossa oli kaikkiaan viisi nuorta.

Törmäyksestä selvittiin luunmurtumilla ja kolhuilla.

Poliisin mukaan tapauksia selviteltäessä on käynyt ilmi, että nuoret ottavat vanhempien auton avaimet yöllä, kun vanhemmat nukkuvat ja lähtevät kavereiden kanssa ajelemaan kaupungille.

Poliisi muistuttaa tiedotteessa, että vahingon sattuessa korvausvastuu tipahtaa nuoren itsensä niskaan. Asia voi seurata vakuutusyhtiön tai liikennevahinkokeskuksen perinnässä pitkälle aikuisuuteen asti.

Poliisin toiveena on, että vanhemmat ottavat asian puheeksi nuorten kanssa ja käyvät läpi pelisäännöt sekä vaarat, joihin toiminta voi pahimmillaan johtaa.

Palvelut

Ruokapaikka