Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rengasratsioiden viikko menossa Itä-Suomessa – Savonlinnassa autonrenkaiden kuntoa tarkkaillaan keskiviikkona

Poliisi on mukana tapahtumissa. Syksyn sateilla autonrenkaissa tulisi olla kulutuspintaa riittävästi.

Poliisi, Autonrengasliitto ja Liikenneturva muistuttavat autoilijoita syksyn alkaessa rengasturvallisuudesta. Aiheeseen liittyen Itä-Suomessa järjestetään tällä viikolla valtakunnallisia Rengasratsia-tapahtumia tien päällä seitsemällä paikkakunnalla. Viime vuonna kampanja jäi väliin koronan takia.

Poliisi muistuttaa, että syksyn sadekelit vaativat kuljettajilta tien päällä ennakointia. Jo lähtökohtaisestikin autonrenkaiden täytyy olla siinä kunnossa, jotta niiden kanssa on turvallista liikkua myös sateessa ja sateen kastelemalla asvaltilla.

Kuluneet renkaat ja liian kova tilannenopeus saattavat johtaa auton vesiliirtoon, jolloin auton ohjaaminen ei ole hallittavissa.

Poliisi muistuttaa, että kesärenkaissa on uutena tavallisesti noin kahdeksan millimetriä kulutuspintaa. Lain minimivaatimus kesärenkaiden urasyvyydeksi on 1,6 milliä. Jo ennen tätä renkaat ovat menettäneet huomattavasti pito-ominaisuuksistaan, ja sateella vesiliirtovaara kasvaa.

On myös tärkeää pitää huolta oikeasta rengastuksesta sekä tarkistaa säännöllisesti renkaiden ilmanpaineet. Poliisin, Autonrengasliiton ja Liikenneturvan valtakunnallisessa tiedotteessa muistutetaan, että rengaspaineet on hyvä tarkistaa vähintään kerran kuussa. Vanhat autonrenkaat voi palauttaa kierrätykseen veloituksetta.

Poliisi on tapahtumassa paikalla ja tapauskohtaisesti huonokuntoisista renkaista poliisi saattaa laittaa autoilijalle maksuun sakkorangaistuksen.

Savonlinnassa autonrenkaiden urasyvyyksiä mittaillaan Rengasratsia-kampanjan merkeissä keskiviikkona 15. päivä syyskuuta.