Itä-Savossa ei löytynyt uusia koronatartuntoja tiistaina – Sosteri lopettaa päivittäisen tiedottamisen tartuntamääristä, vastedes ne kerrotaan kerran viikossa

Sosterin mukaan yksittäisten tapausten määrä tai ilmaantuvuusluku eivät enää kerro riittävää informaatiota koronatilanteesta.

Testitulokset valmistuvat jälleen keskimäärin vuorokaudessa. Viime viikolla tulosten saantia hidasti laboratorion laitevika. Taru Hokkanen

Tiina Knaappila

Itä-Savossa ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja tiistaina. Tuorein tartunta on löytynyt maanantaina.

Sairaalahoidossa on neljä koronapotilasta, Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtyhtymä Sosteri kertoo tiedotteessaan.

Sosterin mukaan tartunnoista ei enää kerrota päivittäin, vaan vastedes ne kerrotaan kerran viikossa niin sanotun tilannekuvan yhteydessä.

Sosterin mukaan uusi muoto vastaa valtakunnallista tiedotustapaa. Tiedotteen mukaan yksittäisten tapausten määrä tai ilmaantuvuusluku eivät enää kerro riittävää informaatiota koronatilanteesta.

– Kun rokotuskattavuus on noussut, yksittäisen tartunnan tai ilmaantuvuusluvun painoarvo vähenee. Tärkeintä on seurata alueen kantokykyä epidemiatilanteessa ja parhaan kuvan tästä antavat sairaalahoidon kuormittuneisuus ja rokotuskattavuus, Sosterin johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen kertoo tiedotteessa.

THL:n mukaan tartuntoja on 486

Sosterissa kuitenkin seurataan tartuntoja ja epidemiatilannetta päivittäin ja tartunnanjäljitys jatkuu ennallaan. Myös altistumispaikoista tiedotetaan edelleen.

Sosterin alueella on ollut 49 tartuntaa kahden viime viikon aikana.

Ensimmäisen rokotteen on saanut noin 78 prosenttia väestöstä ja toisen rokotteen 61 prosenttia väestöstä. 20–34 vuotiaista ensimmäisen rokotteen on saanut vasta alle 70 prosenttia ikäryhmästä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n koronakartan mukaan Sosterin alueella on todettu 486 koronatartuntaa, joista 430 Savonlinnassa, 23 Sulkavalla, 22 Rantasalmella ja 11 Enonkoskella.

Soita päivystysapuun vain kiireellisissä tapauksissa

Sosteri muistuttaa päivystysapunumeron 116 117 tarkoituksesta. Päivystysapuun tulee paljon kiireettömiä soittoja, joissa tiedustellaan laboratoriovastauksia, reseptien uusimisia tai esimerkiksi mahdollisia koronavirusaltistumisia.

– Päivystysapunumero on tarkoitettu vain kiireellistä hoidon tarpeen arviointia varten, eli tapauksiin, joissa asiakkaan on saatava apua vuorokauden sisällä, Luukkonen muistuttaa tiedotteessa.

Päivystyksellisissä hätätilanteissa, esimerkiksi aivoverenkiertohäiriöepäilyissä tai rintakipuoireissa tulee aina soittaa välittömästi hätänumeroon 112.

Kommentoi

Mainos: Itä-Savo

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Palvelut

Ruokapaikka