Millaisia kulttuuritapahtumia toivoisit Etelä-Savoon? Nyt on mahdollisuus esittää toiveita ja antaa palautetta – Vastaa Saimaa-ilmiön kyselyyn

Kyselyllä selvitetään kuntien kulttuuripalvelujen merkitystä alueensa asukkaille.

Nunnia ja konnia -musikaali oli Rantasalmen nuorisoteatterin ja Puhallinorkesterin voimannäyte. Arkistokuva. Tuija Pauhu

Aleksi Mäkelä

Kulttuuria ja taidetta edistävä Saimaa-ilmiö on avannut laajan kyselyn Itä-Suomen kuntien asukkaille. Kysely tutkii Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Karjalan ja Pohjois-Karjalan asukkaiden osallistumisastetta kulttuuritapahtumiin ja toiveita niistä. Tarkoituksena on kartoittaa kuntien kulttuuripalvelujen merkitystä alueensa asukkaille.

– Kulttuuri on erittäin tärkeä hyvinvoinnin lähde, mutta siitä saatavilla oleva mittaritieto on rajoittunutta. Kysely täydentää tilannetta hienosti. Toivon mahdollisimman monen täyttävän sen, vetoaa Lappeenrannan kulttuurijohtaja Anu Talka Saimaa-ilmiön tiedotteessa.

Saimaa-ilmiö julkistaa kyselyn tulokset loppuvuoden aikana ja jakaa ne Itä-Suomen kunnille. Kysely on avoinna 30. syyskuuta saakka ja siihen pääsee vastaamaan täällä.

Kysely toteutetaan osana Saimaa-ilmiöllä elinvoimaa Järvi-Suomeen -hanketta. Yhteistyökumppaneina toimivat Etelä-Savon maakuntaliiton Akku-hanke sekä Itä-Suomen kunnat.

Saimaa-ilmiö perustettiin vuoden 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunkihakua varten. Itä-Suomen ehdokkaaksi valittiin Savonlinna, mutta Suomen kulttuuripääkaupungiksi valittiin lopulta Oulu.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka