Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Työväen näyttämöpäivien haku on käynnissä – Festivaali järjestetään tammi-helmikuun vaihteessa 2022

Vuoden 2022 Työväen näyttämöpäivien esitykset valitsee dosentti Mikko-Olavi Seppälä. Ammattiraati antaa tuttuun tapaan palautteen tapahtumaan valituille ryhmille.

Yksi harrastajateatterikentän merkittävimmistä tapahtumista, Työväen näyttämöpäivät järjestetään Mikkelissä 28.–30.1.2022.

Välivuoden jälkeen tapahtuma palaa uuteen normaaliin. Haku on paraikaa käynnissä, se päättyy 30. syyskuuta.

– Hakemuksia on jo tullut, mutta ainakin aiempina vuosina isoin erä on saapunut aivan viime tipassa, kertoo tapahtuman tällä kertaa tuottava Mikko Väänänen Työväen näyttämöiden liitosta.

Hakemuslomake löytyy netistä. Sen liitteeksi tarvitaan taltiointi esityksestä, jolla haetaan paikkaa festivaaleilla.

Esitykset valitsee teatteritieteen dosentti Mikko-Olavi Seppälä, sama herra, joka oli valitsemassa esityksiä myös vuosi sitten. Työväen näyttämöpäivät 2021 jouduttiin koronasyistä perumaan, joten Seppälälle haluttiin antaa uusi mahdollisuus tehdä valintoja.

Tutulla kaavalla

Tuottaja Väänänen korostaa, että Työväen näyttämöpäivät 2022 on tarkoitus järjestää niin normaaliin tapaan kuin mahdollista. Se tarkoittaa esimerkiksi, että esityksiä on tarkoitus järjestää niin Mikkelin teatterissa, Vanhalla Sotkulla, kulttuuritalo Tempossa kuin Mikkelin musiikkiopiston salissa.

Vuoden 2022 tapahtumaan valittavat esitykset julkistetaan marraskuussa. Väänäsen mukaan hakemuksia on aiempina vuosina jätetty 30–50, joskus enemmänkin.

Mukaan tapahtumaan pääsee 10–13 esitystä, joista yleisö saa aiempien vuosien tapaan äänestää oman suosikkinsa. Voittaja saa vuodeksi haltuunsa komean kiertopalkinnon.

Työväen näyttämöpäivät järjestetään ensi tammikuussa 45. kerran.