Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaisen ja venäläisen puurakentamisen perinteisiin tutustutaan verkkoseminaarissa – Seminaarin järjestää Suomen Metsämuseo Lusto yhdessä venäläisen Kizhin ulkoilmamuseon kanssa

Suomen Metsämuseo Lusto järjestää yhdessä venäläisen Kizhin ulkoilmamuseon kanssa puurakentamiseen keskittyvän verkkoseminaarin. Seminaarissa perehdytään suomalaisen ja venäläisen puurakentamisen perinteisiin ja tulevaisuuteen sekä tarkastellaan puurakentamista erityisesti museon näkökulmasta, esimerkiksi restauroinnin kautta.

Päivän aikana kuullaan muun muassa perinteisen puurakentamisen merkityksestä nyt ja tulevaisuudessa, Venäjän käytännöistä puutalojen rakentamisessa tänä päivänä sekä puulajien hyödyntämisestä talonpoikaiskulttuurissa.

Puhujina ovat muun muassa Venäjän puutalorakentamisen liiton pääjohtaja, professori Alexander Chernyh, arkkitehti, tutkija, arkkitehtuurihistorioitsija Netta Böök sekä savonlinnalainen puuseppämestari, teknikko Markus Parkkonen.

Kaikille avoin tapahtuma järjestetään Zoom-sovelluksen välityksellä ja se on maksuton. Seminaarissa on suomi-venäjä-simultaanitulkkaus.

Puurakentamisen taito, perinteet ja tulevaisuus -verkkoseminaari

16.9.2021 kello 10–15. Ilmoittautuminen 13.9. mennessä: Tanja Islamaeva, islamaeva@kizhi.karelia.ru.