Saara Tavia esitetään Sosterin kuntayhtymäjohtajaksi – Uusi valtuusto vahvistanee valinnan syyskuun lopulla

Uusi kuntayhtymävaltuusto aloittaa työskentelynsä syyskuun lopulla. Johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen veti hakemuksensa pois.

Muun muassa Sosterin hallintojohtajana ja vt. kuntayhtymäjohtajana toiminutta Saara Tavia esitetään Sosterin kuntayhtymäjohtajaksi. Arkistokuva. Tuija Pauhu

Marja-Liisa Karjalainen

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosterin kuntayhtymähallitus päätti esittää kuntayhtymävaltuustolle vt. kuntayhtymäjohtaja Saara Tavia uudeksi kuntayhtymäjohtajaksi. Varalle esitetään kunnanjohtaja Aki Heiskasta.

Sosterin nykyinen hallitus kokoontui viimeiseen kokoukseensa keskiviikkona 8. syyskuuta, Sosterin tiedotteessa kerrotaan.

Kuntayhtymäjohtajan virka oli julkisesti haettavana ajalla 15.7.–6.8.2021. Kelpoisuusehtona oli ylempi korkeakoulututkinto ja hyvä kokemus kunnallishallinnollisissa ja taloudellisissa asioissa sekä terveydenhuollon johtotehtävissä. Hakijoita virkaan oli kaikkiaan 11, ja kaikki hakijat täyttivät kelpoisuusehdot.

Haastatteluun kutsuttiin kuusi henkilöä, mukaan lukien Sosterista virkaan hakeneet johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen ja vt. kuntayhtymäjohtaja Saara Tavi.

Haastattelukutsun jälkeen johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen ilmoitti vetävänsä hakemuksensa pois. Haastatteluryhmä päätti, että soveltuvuustesteihin lähetettiin kaksi hakijaa; vt. kuntayhtymäjohtaja Saara Tavi ja kunnanjohtaja Aki Heiskanen.

Kuntayhtymähallituksen ja -valtuuston puheenjohtajisto kuuli rekrytointiyritys Eezy Personellin tuottamat soveltuvuustestien tulokset ennen esityksen tekemistä.

Valinnassa painoivat etenkin henkilön kyky johtaa ja kehittää, myös sote-uudistus huomioiden.

Pekka Nousiainen

– Valinnassa painoivat etenkin henkilön kyky johtaa ja kehittää, myös sote-uudistus huomioiden. Lisäksi valinnassa painoi Itä-Savon erityistilanteen ja edunvalvonnan tuntemus kuten myös motivaatio, sitoutuminen, asioiden hallinta ja kyky viedä asioita päätökseen sekä tilanteesta tehty kokonaisarvio, kuntayhtymähallituksen puheenjohtaja Pekka Nousiainen kertoo tiedotteessa.

Kuntayhtymähallitus päätti esittää myös, että valinnassa noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa ja että viran kokonaispalkaksi vahvistetaan 11 408 euroa kuukaudessa.

Uusi kuntayhtymävaltuusto aloittaa työskentelynsä tiistaina 28. syyskuuta

Kokouksessaan kuntayhtymähallitus päätti, että uusi kuntayhtymävaltuusto kutsutaan koolle tiistaina 28.9.2021 kello 10 (puolueiden ryhmäkokoukset klo 9). Kokouspaikkana on Savonlinnan keskussairaalan C-sali.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka