Selvitysmies ehdottaa Puumalan seurakunnan liittämistä Mikkelin tuomiokirkkoseurakuntaan – Sulkavan seurakunta pitäisi selvityksen mukaan liittää Savonlinnan seurakuntaan

Puumalan seurakunnan rahat ovat vähissä, ja jäsenmäärä pienenee. Itsenäinen tulevaisuus näyttää vähintään hankalalta.

Sulkavan seurakunta halutaan liittää isompaan kokonaisuuteen, käytännössä Savonlinnan seurakuntaan. Arkistokuva. Aki Kurki

Kirsti Vuorela

Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli on tehnyt aloitteen Puumalan seurakunnan liittämisestä Mikkelin tuomiokirkkoseurakuntaan vuoden 2023 alussa.

Molemmilta seurakunnilta on pyydetty lausunnot asiasta, ja ne saatuaan tuomiokapituli päättää aloitteen lähettämisestä kirkkohallitukseen.

Lopullinen päätös liitoksen toteutumisesta tehdään kirkkohallituksessa.

Liitosaloitetta perustellaan seurakunnan jäsenmäärän vähenemisellä ja heikoilla taloudellisilla resursseilla. Tuomiokapitulissa on käsitys, että Puumalan seurakunnan olisi hyvin vaikea jatkaa itsenäisenä seurakuntana edellä mainituista syistä.

Käytännössä Puumalasta tulisi yksi Mikkelin alueseurakunnista.

Liitosaloitteen taustalla on Kirkkopalveluiden kehittämiskonsultin toteuttama selvitys. Sen mukaan myös Sulkavan seurakunta pitäisi liittää isompaan kokonaisuuteen, käytännössä Savonlinnan seurakuntaan. Syyt ja aikataulu ovat samat kuin Puumalan kohdalla.

Kolmantena selvityksessä mukana olleella Juvan seurakunnalla on kehittämiskonsultin mukaan edellytykset jatkaa itsenäisenä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka