Itä-Suomen yliopisto puuttuu tutkijoihin kohdistuvaan somehäirintään ja uhkailuun

Tutkijat ovat joutuneet asiattoman arvostelun ja julkisen maalituksen kohteeksi sosiaalisessa mediassa. Yliopistorehtori vaatii asiallista ja rakentavaa kommentointia.

Itä-Suomen yliopisto tuomitsee jyrkästi tutkijoihin kohdistuvan somehäirinnän ja -uhkailun. Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen paheksuu voimakkaasti viestejä, joissa yliopiston tutkijat joutuvat asiattoman arvostelun ja julkisen maalituksen kohteeksi sosiaalisessa mediassa.

– Jokaisella tieteentekijällä on vapaus valita tutkimuskohteensa. Tutkittua tietoa saa vapaasti kritisoida ja tutkimusrahoituksesta keskustella, mutta hyvä keskustelu perustuu asialliseen ja rakentavaan kommentointiin. Tutkijan persoonaan kohdistuva arvostelu ei kuulu hyvään keskustelukulttuuriin., Mönkkönen muistuttaa medialle lähettämässään kannanotossa.

Mönkkösen mukaan yliopisto tukee tutkijoitaan somehäirintätapauksissa.

– Jos tutkijana kohtaat somehäirintää, ota matalalla kynnyksellä yhteyttä yksikön johtoon. Yliopiston henkilöstöhallinto tarjoaa häirintätapauksissa työsuojelullista tukea tutkijoilleen. Jos somehäirintään liittyy uhkailua tai kunnianloukkaamista, tutkijan tulee ottaa yhteyttä yliopiston lakipalveluihin, hän ohjeistaa.

Mainos: Itä-Savo

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka