Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yksi uusi koronatartunta – Tällä kertaa Kallislahden koulussa

Sosteri kehottaa harkitsemaan nyt kohtaamisia toisten ihmisten kanssa, sillä koronavirusta on tällä hetkellä alueella runsaasti.

Itä-Savon sairaanhoitopiiri Sosteri tiedottaa, että tiistaina 31. elokuuta todettiin Sosterin alueella vain yksi uusi koronatartunta.

Tartunta on jatkotartunta aiemmille tartunnoille. Uuden tartunnan vuoksi 13 Savonlinnan Kallislahden koulun oppilasta ja kolme henkilökunnan jäsentä on asetettu karanteeniin.

– Vaikka uusia tartuntoja ei ole eilisen aikana tullut kuin yksi, vielä on liian aikaista sanoa, että tilanne olisi rauhoittumassa. Tilannetta seurataan edelleen päivittäin ja ensi viikon alussa nähdään, onko tässä tartunta-aallossa huippu jo saavutettu, johtajaylilääkäri Jaana Luukkonen Sosterista sanoo tiedotteessa.

Sosteri muistuttaa, että tilanteen rauhoittumiseksi jokaisen kannattaa edelleen noudattaa tuttuja suosituksia, kuten maskin käyttöä, etäisyyksien pitämistä ja hyvää käsihygieniaa.

– Myös kohtaamisten tarpeellisuus kannattaa harkita, sillä koronavirusta on tällä hetkellä alueella runsaasti.