Sosterin alue siirtyy kiihtymisvaiheeseen – Viime viikolla todettiin 45 koronatartuntaa

Yleisötilaisuuksien osallistujamäärän rajoittamispäätökset tulevat lähipäivinä. Ravintolatoimintaan mahdollisesti tulevat muutokset tulevat valtioneuvoston päätöksellä.

Tartuntojen määrä on voimakkaasti lisääntynyt Sosterin alueella. Arkistokuva. Tuija Pauhu

Mari-Anna Rossi

Sosterin alueellinen Covid-19 koordinaatioryhmä linjasi siirtymisestä perustasolta kiihtymisvaiheeseen tänään tiistaina.

Uusia koronatartuntoja on 30.8. jälkeen todettu kuusi kappaletta. Viime viikolla tartuntoja todettiin Sosterin alueella 45 ja edellisellä viikolla 25.

Viime viikolla Sosterissa otettiin yhteensä 1300 koronavirustestiä, joista 3,4 prosenttia oli positiivisia. Edellisellä viikolla 1055 testistä 2,3 prosenttia oli positiivisia.

Sosterin lehdistötiedotteen mukaan tartuntojen määrä on voimakkaasti lisääntynyt ja alueella on todettu useita koulualtistumisia. Tartunnat tulevat osittain edelleen tunnettuihin tartuntaketjuihin, mutta uusia ketjuja on myös tullut. Tilannetta seurataan päivittäin. Tartuntaketjujen jäljitettävyys on noin 70 prosenttia.

Laaja kasvomaskisuositus jatkuu Sosterin alueella toistaiseksi. Etätyösuositus on valtioneuvoston ohjeen mukaan voimassa syyskuun loppuun.

Yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokoontumisissa on huomioitava lainsäädännön velvoittamat hygieniakäytännöt ja turvavälit. Myös julkisissa sisätiloissa ja yksityistilaisuuksissa suositellaan noudatettavaksi yleisiä turvallisuus- ja hygieniaohjeita.

Kaikessa harrastustoiminnassa suositellaan noudatettavaksi yleisiä hygieniaohjeita.

Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen: vierailut vain terveenä ja ennen vierailuja on otettava yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Vierailuiden aikana noudatetaan hygieniaohjeita ja käytetään kasvomaskia.

Sosterin tiedotteen mukaan kiihtymisvaiheeseen liittyen ravintolatoimintaan mahdollisesti tulevat muutokset tulevat valtioneuvoston päätöksellä. Lisäksi Aluehallintovirasto arvioi, onko tarpeen tehdä yleisötilaisuuksien osallistujamäärän rajoittamispäätöstä. Nämä päätökset tulevat lähipäivinä.

Sosterin alueella ensimmäisen rokotteen on saanut 76,7 prosenttia väestöstä ja toisen rokotteen 54,5 prosenttia väestöstä.

– Koronarokotteita on tähän mennessä otettu Itä-Savon alueella erittäin hyvin, mutta edelleen kannustamme etenkin 20–30-vuotiaita aikuisia huolehtimaan rokotesuojan kuntoon. Täyden rokotussuojan, eli kahden rokotteen jälkeen, myös karanteeniin asettamisen kriteerit lievenevät. Tällöin altistumisesta ei enää automaattisesti seuraa karanteeni, vaan karanteeniin asettaminen tehdään tapauskohtaisesti harkinnan perusteella, Sosterin tiedotteessa muistutetaan.

Ilman ajanvarausta toimivat Walk In -rokotuspäivät jatkuvat Sosterin toimipisteissä. Katso ajat ja paikat tästä:

Savonlinnan pääterveysasema:

Keskiviikko 1.9.2021 klo 8-13.30

Punkaharjun terveysasema:

Maanantai 30.8. klo 9-17

Enonkosken terveysasema

Torstai 2.9. klo 8-17

Kerimäen terveysasema:

Tiistai 28.9. klo 8-17.30

Tiistai 5.10. klo 8-17.30.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka