Ensi viikonlopun Syystulet peruttiin Savonlinnassa pahentuneen koronatilanteen vuoksi – Taiteiden yö, keskiaikamarkkinat ja muu runsas tapahtumatarjonta jäävät nyt väliin kokonaan

"Suunnatkaamme katseemme jo nyt syyskuun ensimmäiseen viikonvaihteeseen vuodelle 2022. Tervetuloa siis suunnittelemaan, toteuttamaan ja nauttimaan Savonlinnan Syystulista 2.–4.9.2022", todetaan Kolomosen tiedotteessa.

Paperilyhtyjä ei tänä vuonna laiteta porukalla Pihlajaveteen lipumaan Savonlinnan Syystulilla. Kuva tapahtumasta syksyltä 2019. Vili Väkeväinen

Ossi Tynkkynen

Syystulet Savonlinnassa on peruttu ensi viikonlopulta. Paljon erilaista ohjelmaa sisältänyt tapahtumakokonaisuus oli tarkoitus järjestää perjantaista sunnuntaihin 3.–5. syyskuuta kaupungin keskustan alueella.

Tapahtumajärjestäjien tiedotteessa kerrotaan, että koronatilanteen nopea heikentyminen alueella ei jättänyt järjestäjille vaihtoehtoja.

– Katsomme, että Savonlinnan Syystulet -tapahtumaa ei pystytä järjestämään koronaturvallisesti, joten Savonlinnan Seudun Kolomonen ry päätyi perumaan koko tapahtuman kaikkine osioineen, tiedotteessa kerrotaan.

Syystulet olisi pitänyt allaan muun muassa taiteiden yön, keskiaikamarkkinat, mahdollisuuksien torin, syystorin, yhdistystorin, Flamman tulishow`n, lyhtypajan, lyhtyrannan, aktiviteettiareenan, illallisen tähtien alla ja syyskokon polton.

Merkittävä etukäteistyömäärä valui nyt hukkaan. Kolomosen tiedotteessa todetaan, että alueella liikkuvien kannattaa tarkistaa aukiolot Riihisaaren museoon, Olavinlinnaan ja Wanhan Savonlinnan toimijoiden osalta ensi viikonloppuna, koska Syystulien peruuntuminen vaikuttaa laajalti.

Tiedotteessa todetaan, että Sosterin alueella pohditaan tiistaina tarpeesta siirtyä epidemiassa kiihtymisvaiheeseen Itä-Savon alueella.

– Viimeistään tässä tilanteessa massatapahtumalle olisi todennäköisesti tullut myös viranomaisrajoituksia, tiedotteessa todetaan.

Vuosi sitten taiteiden yön tapahtumia oli muun muassa Kasinonsaarilla Savonlinnassa. Arkistokuva. Timo Seppäläinen

Savonlinnan Seudun Kolomonen ry ja kaikki Savonlinnan Syystulet -tapahtuman osatoteuttajat pahoittelevat tilannetta tiedotteessa.

– Uskomme kuitenkin niin tapahtuman toteutukseen sitoutuneiden toimijoiden kuin suuren yleisönkin ymmärtävän, että ihmisten terveys ja turvallisuus on meille kaikille se tärkein turvattava asia, tiedotteessa sanotaan.

Järjestäjät kertovat saaneensa taiteiden yö -osioon merkittävästi avustusta niin Savonlinnan kaupungilta kuin yksittäisiltä lahjoittajiltakin KSR:n Kulttuurilahja-keräyksen kautta.

– Vaikka nyt joudumme perumaan muiden Syystulet-tapahtuman osuuksien mukana myös Savonlinnan taiteiden yön, järjestämme saatujen lahjoitusten avulla tapahtumaan lupautuneille esiintyjille ja taiteilijoille esiintymismahdollisuuksia muun muassa videoimalla teokset ja esitykset, joita voi katsella Savonlinnan Seudun Kolomosen Live-kanavalla (www.kolomonen.fi/live), tiedotteessa sanotaan.

Tiedotteessa Savonlinnan Seudun Kolomonen kiittää kaikkia Syystulet-tapahtuman toteutukseen sitoutuneita tahoja. Tälle syksylle ei oteta uutta yritystä tai viikonloppua, vaan tapahtuma järjestetään seuraavan kerran vuoden kuluttua.

– Suunnatkaamme katseemme jo nyt syyskuun ensimmäiseen viikonvaihteeseen vuodelle 2022. Tervetuloa siis suunnittelemaan, toteuttamaan ja nauttimaan Savonlinnan Syystulista 2.–4.9.2022, toteavat tiedotteessa Kolomosen puolesta Sirpa Kolistaja, Kimmo Käärmelahti ja Asko Koukkari .

Syystulet viikonlopun yhteydessä oli tarkoitus järjestää myös Illallinen Tähtien alla -tapahtuma. Sakke ry kertoo Facebookissa peruneensa tapahtuman.

Juttua päivitetty kello 19.05.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka