Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistojen puu- ja ylläpitohuolto on kilpailutettu

Sopimuskumppanit tekevät yhdessä Metsähallituksen kanssa merkityksellistä työtä yhteiskunnan ja luonnon hyväksi.

Metsähallituksen Luontopalvelut kilpailuttaa hoitamiensa retkeilykohteiden polttopuuhuoltoja, jätehuoltoja ja ylläpitohuoltoja. Kilpailutus on käynnistynyt ja hankintailmoitus on julkaistu verkossa julkisten hankintojen ilmoituskanavalla (Hilma), kerrotaan Metsähallituksen Luontopalveluiden tiedotteessa.

Hankinnassa kilpailutetaan valtakunnallisesti 15:n Metsähallituksen Luontopalvelujen hoitaman alueen polttopuu-, jäte- ja ylläpitohuollot. Alueet sijaitsevat eri puolilla Suomea Kilpisjärveltä Saaristomerelle.

Savonlinnan seudulta kilpailutuksessa ovat mukana Linnansaaren ja Koloveden kansallispuistot.

Kilpailutus tehdään osa-alueittain siten, että tarjouksen voi jättää valitsemiinsa osa-alueisiin, jolloin mahdollistetaan myös pienten toimijoiden osallistuminen.

Huoltopalveluiden laadulla on suuri merkitys kävijöiden luontokokemukselle

Luonnossa liikkumisen suosio on kasvanut vuosi vuodelta. Pelkästään kansallispuistoissa vierailtiin viime vuonna lähes neljä miljoonaa kertaa. Niiden ja muiden Metsähallituksen hoitamien luontokohteiden huollosta yhä suurempi osa ostetaan vastuullisilta sopimuskumppaneilta.

Sopimuskumppanit tekevät yhdessä Metsähallituksen kanssa merkityksellistä työtä yhteiskunnan ja luonnon hyväksi.

Hankinnat tehdään kohteiden käyttäjiä varten. Luonnossa liikkuminen vaikuttaa tutkitusti positiivisesti ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin. Huoltopalvelujen laadulla on suuri merkitys vierailijoiden luontokokemukselle, mutta myös alueen luonnolle.

– Arvostammekin sopimuskumppaneissa ympäristönäkökohtien huomioimista, vastuullisuutta, luotettavuutta, toimitusvarmuutta ja korkeaa laatua, Luontopalveluiden tiedotteessa kerrotaan.

– Toivomme sopimuskumppanilta myös hyvää yhteistyökykyä, asiakaslähtöisyyttä, avoimuutta ja osaamista vaativissakin maasto-olosuhteissa työskentelyyn.