Sosteri pysyy perustasolla uusista tartunnoista huolimatta – "Hyvää on se, että tartunnat tulevat pääasiassa tunnettuihin tartuntaketjuihin ja ovat olleet pääosin hyvin jäljitettävissä"

Täyden rokotussuojan hankkiminen kannattaa, sillä karanteeniin asettamisen kriteerit lievenevät kahden rokotteen saamisen jälkeen.

Sosterissa jatketaan koronavirusepidemian perustasolla, sillä uusista tartunnoista huolimatta tautitilanteen katsotaan olevan nyt hyvin hallinnassa. Kuvituskuva. Arkisto/Anu Kiljunen

Marja-Liisa Karjalainen

Itä-Savon sairaanhoitopiirin katsotaan edelleen olevan koronavirusepidemian perustasolla. Viikolla 32 Sosterissa otettiin yhteensä 836 koronatestiä ja todettiin 14 koronavirustartuntaa. Viikolla 33 otettiin yhteensä peräti 1 055 testiä ja niissä todettiin 25 uutta tartuntaa.

Ilmaantuvuusluku on noussut viimeisen 14 vuorokauden aikana 97,5:een 100 000 asukasta kohden. Tartuntaketjujen jäljitettävyys on edelleen lähes 90 prosentin tasolla.

– Tartuntojen määrä on alueella lisääntynyt, mutta hyvää on se, että tartunnat tulevat pääasiassa tunnettuihin tartuntaketjuihin ja ovat olleet pääosin hyvin jäljitettävissä, Sosterin viikottaisessa koronaviruksen tilannekatsauksessa todetaan.

– Korkeista luvuista huolimatta tautitilanne on tällä hetkellä hallinnassa, joten sen vuoksi katsotaan, että alue on edelleen perustasolla. Tilannetta seurataan päivittäin.

Jo yli puolet väestöstä on saanut täyden suojan

Jo yli puolet, 52,3 prosenttia, Sosterin alueen väestöstä on saanut molemmat koronavirusrokotteet.

Ensimmäisen rokoteannoksen on saanut 75,6 prosenttia väestöstä.

– Koronarokotteita on tähän mennessä otettu Itä-Savon alueella erittäin hyvin, mutta edelleen kannustamme etenkin nuoria aikuisia huolehtimaan rokotesuojan kuntoon, Sosterin tiedotteessa kannustetaan.

– Täyden rokotussuojan, eli kahden rokotteen jälkeen, myös karanteeniin asettamisen kriteerit lievenevät. Tällöin altistumisesta ei enää automaattisesti seuraa karanteeni, vaan karanteeniin asettaminen tehdään tapauskohtaisesti harkinnan perusteella, tiedotteessa muistutetaan.

Rokotukseen pääsee ilman ajanvarausta

Sosteri järjestää edelleen Walk in -rokotuspäiviä, jolloin rokotuksen voi käydä ottamassa ilman ajanvarausta.

Walk in -koronarokotuspäivien aikataulu:

Savonlinnan pääterveysasema:

Tiistai 24.8. klo 7.30–17.30

Keskiviikko 25.8. klo 7.30–14

Torstai 26.8. klo 9–14

Perjantai 27.8.2021 klo 8–13

Punkaharjun terveysasema:

Maanantai 30.8. klo 9–17

Enonkosken terveysasema

Torstai 2.9. klo 8–17

Kerimäen terveysasema:

Tiistai 28.9. klo 8–17.30

Tiistai 5.10. klo 8–17.30

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka