Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Xamk ja Itä-Suomen kalatalousryhmä kehittävät uutta tiedonvälitysjärjestelmää kalastajien ja kalanjalostajien tarpeisiin

Järjestelmän avulla pyritään parantamaan kalatoimialalla toimivien verkostoitumista, yhteistyötä ja digitaalista uudistumista.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk on kehittämässä uudenlaista tiedonvälitysjärjestelmää yhteistyössä kalastajien ja kalanjalostajien kanssa, kerrotaan Xamkin tiedotteessa.

Hankkeen projektipäällikön Antti Kinnusen mukaan järjestelmän mobiilisovelluksen ja web-alustan kehittäminen on tällä hetkellä pilotointivaiheessa.

Järjestelmän avulla pyritään parantamaan kalatoimialalla toimivien verkostoitumista, yhteistyötä ja digitaalista uudistumista. Se tehostaa tiedonvälitystä esimerkiksi saalislajeista sekä saalismääristä kalastajan ja tukkuportaan välillä.

Digitaalisen tiedonsiirtojärjestelmän odotetaan tuovan käyttäjälleen liiketoiminnallista hyötyä ja kustannustehokkuutta. Tulevaisuudessa järjestelmää aiotaan kehittää ja laajentaa esimerkiksi suoramyynnin, sosiaalisen median tai verkkokaupan muodossa kuluttajien käyttöön.

Kalastusketjun toiminnanohjauksen kehittäminen -hanketta toteuttaa Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk yhteistyössä Itä-Suomen kalatalousryhmän kanssa. Hanke saa rahoitusta Etelä-Savon ely-keskuksesta Euroopan aluekehitysrahaston kautta.