Romano Missio ry:n Tuula Blomerus sai Naisasialiitto Unionin Vuoden Lyyti -palkinnon

Blomerus on tehnyt rikoksia ennaltaehkäisevää työtä romanien parissa kolmekymmentä vuotta.

Naisasialiitto Unioni on nimittänyt vuoden 2021 Lyytiksi Tuula Blomeruksen. Hän toimii Romano Missio ry:n ylläpitämän romanilastenkodin Päiväkummun johtajana. Lyyti-arvonimi myönnetään vuosittain tunnustukseksi ansiokkaasta tasa-arvotyöstä, järjestö kertoo tiedotteessa.

Mikkelissä syntynyt ja kasvanut Tuula Blomerus palkitaan pitkäjänteisestä ja uraauurtavasta työstään erityisesti romaninaisten oikeuksien puolesta. Urallaan Blomerus on muun muassa järjestänyt tukipalveluita väkivaltaa kokeneille romaninaisille ja auttanut vankilasta vapautuvia romaninaisia uuteen alkuun.

Lisäksi Blomerus on muun muassa ollut mukana perustamassa romaninaisten kohtaamispaikan Naisten Kulman Helsingin toimipistettä. Hän on myös tiettävästi ollut Rikosseuraamuslaitoksen ensimmäinen romanitaustainen työntekijä.

– On ollut erityisen mahtavaa saada olla osana joukkoa osaajia ja tietäjiä, naisia, joista kaikki ovat asiantuntijoita omalla sarallaan. Mitään ei voi tehdä yksin. Tiimityöskentelyssä on se voima! sanoo Tuula Blomerus tiedotteessa.

Naisasialiitto Unioni nimittää Vuoden Lyytin Unionin edesmenneen aktiivin ja tasa-arvoasiain neuvottelukunnan pitkäaikaisen pääsihteerin Eeva-Liisa Tuomisen eli Lyytin muistoksi. Palkinto luovutettiin Blomerukselle torstaina Helsingissä.

Lyyti nimettiin nyt 23. kerran. Palkinnon ovat aikaisemmin saaneet muun muassa ministeri Elisabeth Rehn, Suomen Kätilöliiton puheenjohtaja Katriina Bildjuschkin, Ruskeat Tytöt Media, muusikko Paula Vesala sekä kirkkoherra Marja-Sisko Aalto.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut

Ruokapaikka