Kaksi koululuokkaa karanteeniin Mertalan koulussa – Neljä uutta koronatartuntaa todettu Sosterissa

Tällä viikolla järjestetään jälleen Walk in -rokotuspäiviä. Epidemiassa ollaan edelleen perustasolla, todetaan tiistaina päivitetyssä tilannekuvassa.

Savonlinnassa Mertalan koulusta on asetettu kaksi koululuokkaa karanteeniin koronavirusaltistumisen takia. Arkistokuva. Timo Seppäläinen

Marja-Liisa Karjalainen

Sosterin alueella on todettu eilen 16. elokuuta neljä uutta koronatartuntaa. Tartunnoista kolme on todettu Savonlinnassa ja yksi Sulkavalla, Sosteri tiedottaa.

Savonlinnan tartuntojen takia kaksi koululuokkaa, Mertalan koulun 2 A ja 9 B on asetettu karanteeniin. Yhteensä karanteeniin on asetettu näiden koulutartuntojen vuoksi noin 50 henkilöä.

Viime perjantaina 13. elokuuta tiedotettuun tartuntaan liittyen myös yksi koululuokka Samiedussa on asetettu karanteeniin.

Sulkavalla eilen todettu tartunta ei liity koulutartuntoihin. Tästä tartunnasta johtuen 20 henkilöä on asetettu karanteeniin.

Kaikkien neljän uuden tartunnan jäljitys on edelleen käynnissä.

Rokote kannattaa ottaa mahdollisimman pian

Sosteri muistuttaa asukkaita edelleen maskin käytön tärkeydestä koronaviruksen leviämisen estämisessä sekä oman rokotussuojan huolehtimisesta kuntoon heti kun se on mahdollista. Koronarokoteajanvaraus on auki kaikille 12 vuotta täyttäneille.

Tällä viikolla koronarokotukseen pääsee jälleen ilman ajanvarausta keskiviikkona 18. elokuuta ja torstaina 19. elokuuta. Walk in -rokotuspäivät järjestetään Savonlinnan pääterveysaseman rokotuspisteellä.

Kaikkiaan Sosterin alueella ensimmäisen rokotteen on saanut 73,4 prosenttia väestöstä ja toisen rokotteen 49,4 prosenttia väestöstä.

Toistaiseksi Itä-Savossa ollaan perustasolla

Sosterin tiistaina 17. elokuuta päivittämän koronaviruksen tilannekuvan mukaan Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueella ollaan vielä toistaiseksi epidemian perustasolla. Koronatilanne on alueella kuitenkin aktivoitunut ja uusia tartuntaketjuja on ilmaantunut.

Ilmaantuvuus viimeisen 14 vuorokauden aikana 100 000 asukasta kohden on Itä-Savossa nyt 57,5.

Viikolla 31 Sosterissa otettiin yhteensä 751 ja viikolla 32 yhteensä 836 koronavirustestiä.

Tartuntaketjujen jäljitettävyys on tällä hetkellä lähes 80 prosenttia.

Walk in -rokotuspäivät Savonlinnan pääterveysaseman rokotuspisteellä ke 18.8. klo 8–13 ja to 19.8. klo 9–14. Kelakortti tai henkilöllisyystodistus mukaan rokotukseen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka