Itä-Suomen avi pyysi Sosterilta selvitystä uusien koronarajoitusten tarpeesta – Päätöksiä luvassa viimeistään ensi viikolla

Kokoontumisrajoituksia voidaan avin mukaan määrätä vain, mikäli ne ovat epidemian leviämisen estämiseksi välttämättömiä.

Koronarajoitusten tarvetta Sosterin alueella tarkastellaan nyt tiiviisti. Tuija Pauhu

Juho Silventoinen

Heikentyneen koronatilanteen vuoksi Itä-Suomen aluehallintovirasto (avi) on pyytänyt alueensa sairaanhoitopiireiltä selvitystä kokoontumis- ja muiden rajoitusten tarpeesta.

Avi tiedotti selvityspyynnöstä maanantaina. Lausunnot on pyydetty muun muassa Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymältä Sosterilta sekä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymältä Essotelta.

Saatuaan lausunnot avi arvioi tartuntatautilain mukaisten rajoitusten välttämättömyyttä alueittain. Päätöksiä rajoitusten voimaantulosta on luvassa viimeistään ensi viikon alkupuolella.

– Nopeasti muuttunut heikentynyt tilanne edellyttää jatkuvaa seurantaa ja tilannearviota", kommentoi tiedotteessa aluehallintoylilääkäri Tiina Reijonen.

Avin tiedotteessa kerrotaan, että kokoontumisrajoituksia voidaan määrätä vain, jos se on epidemian leviämisen estämiseksi välttämätöntä.

Hallituksen hybridistrategia suosittaa kokoontumisten rajoittamista kiihtymisvaiheen alueilla. Päätökset tehdään avin mukaan kuitenkin aina tartuntatautilain mukaisesti ja alueellisen arvion perusteella.

Itä-Suomen alueen sairaanhoitopiireistä niin Sosteri kuin Essote ovat tällä hetkellä koronaepidemian perustasolla.

Palvelut

Ruokapaikka