Merkillinen yö Mikkelissä: Yksi henkilö kiipesi kerrostalon katolle, heitteli poliisia kaljatölkeillä ja putosi tikkailta maahan

Alkoholilla oli poliisin mukaan osuutta tapahtumasarjaan "ainakin heittovälineenä, jos ei muuta".

Juho Silventoinen

Kerrostalon katolle kiivennyt mies työllisti Etelä-Savon pelastuslaitosta myöhään perjantai-iltana. Hälytys ihmisen pelastamisesta ylhäältä tuli hieman ennen iltayhtätoista.

Päivystävä palomestari Jarno Laikola kertoo, että yksi henkilö oli kiivennyt Maaherrankadulla kerrostalon katolle ja edennyt kattoa pitkin kohti seuraavaa taloa.

Henkilö oli yrittänyt laskeutua toisen talon katolta tikkaita myöten alas, mutta putosi kesken kapuamisen.

– Jotain siinä on käynyt. Ei ollut hallittu laskeutuminen, Laikola muotoilee.

Paikan päällä pelastuslaitos ei havainnut henkilön saaneen putoamisesta vakavia vammoja. Laikolalla ei ole tietoa, miksi henkilö oli päättänyt kiivetä katolle.

Pelastuslaitoksen tiedotteesta selviää, että putoaminen tikkailta tapahtui kerrostalon keskivaiheilla.

Epäillään lisäksi rikoksesta

Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kerrotaan, että katolle kiivennyt henkilö oli ollut puheissa poliisin kanssa jo ennen pelastuslaitoksen hälyttämistä.

– Henkilö on syyllistynyt virkamiehen vastustamiseen heittelemällä poliisia kaljatölkeillä, tilannekeskuksesta todetaan.

Poliisin raportteihin ei ole kirjattu varsinaista merkintää henkilön päihtymyksestä, mutta alkoholin osuus tapaukseen on ilmeinen.

– Ainakin heittovälineenä, jos ei muuta. Ilman päihtymystä tuskin tällaista olisi tehty, luonnehtii poliisi.

Rikoksen ja katolle kiipeämisen motiivi selviää tilannekeskuksen mukaan, kunhan henkilöä päästään kuulustelemaan.

Ensihoito otti tilanteen rauettua yöllä henkilön huomaansa ja totesi hänet lievästi loukkaantuneeksi. Poliisin tilannekeskuksesta kerrottiin puoli kymmeneltä lauantaiaamuna henkilön olevan yhä sairaalahoidossa.

Palvelut

Ruokapaikka