Yli 16-vuotiaat sekä yli 12-vuotiaat riskiryhmään kuuluvat voivat tästä viikosta alkaen varata koronarokoteajan Sosterin alueella

Sosteri tiedottaa asiasta vielä erikseen.

Uusi tartunta on todettu ulkomaalaisella henkilöllä, altistusten lähde puolestaan on ulkopaikkakuntalainen. Tuija Pauhu

Susanna Koivisto

Tästä viikosta alkaen kaikki 16 vuotta täyttäneet sekä 12 vuotta täyttäneet riskiryhmään kuuluvat voivat varata rokotteen Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän eli Sosterin alueella. Tieto selviää Sosterin viikottaisesta koronavirustilannekatsauksesta. Sosteri tiedottaa asiasta vielä erikseen.

Sosterin alueella on annettu noin 43 200 koronavirusrokotetta. Ensimmäisen rokotteen on saanut 60,8 prosenttia väestöstä. Molemmat rokotteet on saanut 24,5 prosenttia väestöstä.

Sosterin tilannekuva jää kesätauolle

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän Sosterin tilannekuvia koronaviruksesta ei julkaista heinäkuun aikana, mikäli tilanne pysyy rauhallisena. Tilannekuva päivitetään seuraavan kerran tiistaina 3. elokuuta. Viikoittainen koronavirustilannekuva antaa katsauksen alueelliseen koronavirustilanteeseen.

Heinäkuun tauon aikana Sosteri kuitenkin tiedottaa mahdollisista tartunnoista ja altistumisista.

Tiistaina 29. kesäkuuta tilannekuvan mukaan viimeisin koronavirustartunta on todettu perjantaina 25. kesäkuuta. Tartunta on peräisin ulkomailta, ja se todettiin henkilöllä, joka ei ole kirjoilla Itä-Savon alueella.

Ohjeita Venäjällä matkustaville

Itä-Savossa on tähän mennessä tiedossa vain yksittäisiä henkilöitä, jotka ovat olleet bussimatkalla Pietarin jalkapallokisoissa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) kehottaa kaikkia Pietarista Suomeen matkustaneita hakeutumaan koronavirustestiin. Myös matkailijoiden kanssa kontaktissa olleiden henkilöiden suositellaan hakeutumaan testiin, jopa oireettomana.

THL suosittelee 14 vuorokauden karanteenia kaikille, jotka ovat palanneet kotiin jalkapallokisoista, ja jotka eivät ole saaneet täyttä rokotesarjaa tai sairastaneet koronavirsutautia viimeisen puolen vuoden aikana.

Itä-Savossa on paljon itärajan ylittäviä matkailijoita. Sosteri muistuttaa, että kaikkien Venäjältä Suomeen palaavien matkustajien on syytä hakeutua testiin 72 tuntia Suomeen paluun jälkeen, ja välttää sosiaalisia kontakteja tuloksen valmistumiseen saakka.

Koronavirustilanne Itä-Savossa

Viikolla 25 todettiin kaksi uutta koronatartuntaa, ja viikolla 24 seitsemän tartuntaa. Ilmaantuvuusluku viimeisen 14 vuorokauden aikana on 22,5. Ilmaantuvuusluku kertoo viruksen ilmaantuvuuden 100 000 asukasta kohden, ja se lasketaan Sosterin alueelle kirjautuvista tapauksista.

Viikolla 25 Sosterissa otettiin yhteensä 361 koronavirustestiä, joista 0,8 prosenttia oli positiivisia. Viikolla 24 otettiin 465 testiä, joista 1,3 prosenttia oli positiivisia. Tartuntaketjuista 100 prosenttia on pystytty jäljittämään.

Voimassa olevat rajoitukset ja suositukset

Koronaepidemia on edelleen perustasolla Itä-Savossa. Etätyö- ja kasvomaskisuositukset jatkuvat alueella toistaiseksi. Aikuisten ryhmäharrastustoiminnassa on sisätiloissa noudatettava kahden metrin turvaväliä ja muita hygieniaohjeita.

Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja, mikäli vierailija on terve ja ottaa ennen vierailua yhteyttä yksikön henkilökuntaan. Vierailuilla tulee noudattaa hygieniaohjeita ja käyttää maskia.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka