Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salama sytytti kerrostalon tuleen Savonlinnan Asemantiellä juhannusyönä – Rakennus on erittäin pahasti vaurioitunut, 15 henkeä evakuoitiin

Kuusikerroksinen kerrostalo syttyi salamaniskusta tuleen Savonlinnan Asemantie 14:ssä. Palo alkoi katolta. Viisi asukasta joutui sairaalahoitoon hengitettyään savukaasuja.

Salama iski kuusikerroksiseen asuinkerrostaloon Savonlinnan Asemantie 14:ssä lauantaiyönä puolen yön jälkeen ja sytytti talon katon palamaan, kerrotaan Etelä-Savon pelastuslaitoksen tiedotteessa.

Asemantie 14:n kerrostalopalo

Kuvaus: Vili Väkeväinen

Palo levisi myös laajemmalle rakennukseen, ja savua muodostuu runsaasti.

Samanaikaisesti sammutustöiden kanssa aloitettiin myös talon asukkaiden evakuointi.

Tilasta evakuoitiin 15 henkeä, joista viisi toimitettiin ensihoidon toimesta sairaalaan ja kymmenen tilapäismajoitukseen. Sairaalaan toimitettavat henkilöt olivat hengittäneet savua, mutta pelastuslaitoksen mukaan he ovat hyvässä kunnossa.

– Oli onni onnettomuudessa, että paikalla oli juhannuksen takia ainoastaan 15 henkilöä. Tehtävämme oli totta kai saada ensin ihmiset turvaan ja äkkiä, kertoo Etelä-Savon pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Eero Aho.

Pelastuslaitos sai hälytyksen kohteeseen kello 00.26. Paikalle tuli useita pelastuslaitoksen yksiköitä, poliisi ja ensihoito.

Suurin osa palosta saatiin sammutettua yön aikana. Pelastuslaitos kertoo seitsemän aikoihin aamulla, että jälkisammutus tulee todennäköisesti kestämään koko juhannuspäivän.

Koko rakennus tulee kärsimään mittavia savu-, palo- ja vesivahinkoja.

– Rakennus on erittäin pahasti vaurioitunut. Olen nähnyt sieltä ilmakuvia. Ullakkorakenteet ovat palaneet täysin, ja runsaan sammutusveden takia talo kärsi myös pahoista vesivahingoista, Aho kommentoi talon kuntoa.

Palanut talo oli rakennettu vuonna 2007.

Pelastuslaitos kehotti yöllä välttämään tarpeetonta liikkumista onnettomuuskohteen välittömässä läheisyydessä vilkkaan hälytysajoneuvoliikenteen vuoksi, mutta vaara oli ohi noin puoli neljältä aamuyöllä.

Lisäksi alueen ihmisiä kehotettiin pysymään sisätiloissa ja sulkemaan ilmanvaihto runsaan savunmuodostuksen vuoksi.

Myös kauppakeskus Kauppalinnaan tuli kello 00.56 rakennuspalohälytys, mutta pelastuslaitoksen mukaan hälytys johtui Asemantien rakennuspalon savuista. Kohteessa ei ollut paloa.

Alla lukijan kuvaamia videoita tulipalosta ja lisää valokuvia.

Uutinen päivitetty kello 7.50 tuoreilla tiedoilla palosta. Kello 11.07 lisätty kuvia ja tieto kohteen tarkemmasta osoitteesta.