Jätti 18 euron hintaisen kyydin maksamatta – Savonlinnassa taksinkuljettajaa uhkaillut sai tuomion ryöstöstä

Tekijällä on taustalla aikaisempiakin vankeustuomioita.

Savonlinnassa taksinkuljettajaa sähkölamauttimella uhkaillut mies on tuomittu käräjäoikeudessa ehdottomaan vankeuteen rikosnimikkeellä ryöstö. Timo Seppäläinen

Savonlinnassa taksikyytinsä maksamatta jättänyt mies on tuomittu ryöstöstä Etelä-Savon käräjäoikeudessa. Vastaaja oli ajanut 18 euron hintaisen taksikyydin, mutta ilmoittanut kyydin päätteeksi, ettei hänellä ole tarpeeksi rahaa sitä maksaa. Kuljettaja laski hintaa kolmella eurolla, mutta siinä vaiheessa asiakas veti esiin sähkölamauttimen.

Kuljettaja ehti nähdä ennen poistumistaan autosta, että lamauttimessa oli virrat päällä. Kuljettaja jäi autonsa läheisyyteen, jolloin asiakas lähti juoksemaan häntä kohti sähkölamautin kädessään. Tässä tilanteessa kuljettaja poistui oman turvallisuutensa vuoksi kokonaan paikan päältä.

Oikeus katsoi, että vastaaja oli syyllistynyt syyttäjän teonkuvauksen mukaisesti ryöstöön. Miehellä oli taustallaan myös aikaisempi 80 päivän pituinen vankeusrangaistus. Käräjäoikeus tuomitsi miehen ryöstöstä ja vaarallisen esineen hallussapidosta neljän kuukauden mittaiseen, ehdottomaan vankeuteen. Asianomistajalle vastaaja joutuu maksamaan 500 euroa kärsimyskorvausta.

Palvelut

Ruokapaikka