Koronarokotuksen voivat varata Savonlinnassa ja Enonkoskella nyt kaikki täysi-ikäiset

Viikonlopun yli rokoteajanvaraus on poissa käytöstä valtakunnallisen käyttökatkon vuoksi.

Juho Silventoinen

Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Sosteri tiedotti torstaina avanneensa koronarokotusten ajanvarauksen kaikille täysi-ikäisille.

Sosteri vastaa koronarokotuksista Savonlinnan kaupungin ja Enonkosken kunnan alueella. Kuntayhtymän muissa kunnissa, Rantasalmella ja Sulkavalla, rokotukset antaa Terveystalo.

Sosteri avaa rokotusaikoja tarjolle sitä mukaa, kun se saa rokotteita. Aikuisväestön ohella Sosteri rokottaa yhä kaikkia yli 16-vuotiaita riskiryhmään kuuluvia.

Rokotuksia jatkossa kolmella terveysasemalla

Koronarokotusten ajanvaraus on keskitetty nyt kolmelle terveysasemalle. Rokottautua voi Savonlinnan pääterveysasemalla sekä Savonrannan ja Enonkosken terveysasemilla. Entisten Punkaharjun ja Kerimäen kuntien asukkaat ohjataan Savonlinnan pääterveysasemalle.

Muutos koskee vain vastedes varattuja aikoja. Jo varatut rokotukset annetaan siellä, mihin rokotusaika on annettu.

Sähköisessä ajanvarauksessa valtakunnallinen katko

Ajan koronarokotukseen voi varata Sosterin puhelinpalvelusta tai verkkosivuilta. Sivuilla on myös muuta tietoa koronarokotuksista.

Sähköinen ajanvarauspalvelu ja Omahyvis ovat kuitenkin tulevana viikonloppuna poissa käytöstä. Syynä on valtakunnallinen käyttökatko, jonka aikana kirjautuminen varausjärjestelmään ei ole mahdollista.

Katko alkaa perjantaina 11. kesäkuuta iltayhdeksältä ja päättyy maanantaiaamuna 14. kesäkuuta kello kahdeksan.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka