Koronarokotukseen pääsevät nyt 40 vuotta täyttäneet – Kaikkiaan noin puolet Sosterin alueen väestöstä on saanut rokotteen ensimmäisen annoksen

Savonlinnassa ja Enonkoskella ajan koronarokotukseen voivat varata nyt kaikki 40 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat. Myös Sulkavalla ja Rantasalmella Terveystalo rokottaa jo 40-vuotiaitakin.

Nyt kaikki 40-vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat pääsevät Sosterin alueella koronarokotuksiin. Anu Kiljunen

Marja-Liisa Karjalainen

Itä-Savon sairaanhoitopiirissä on laajennettu koronarokotusten ajanvarausta nyt niin, että ajan koronarokotukseen voivat varata nyt kaikki 40 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat.

40 vuotta täyttäneiden lisäksi edelleen rokotetaan myös kaikkia yli 16-vuotiaita riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä.

Uudet rokotusajat on keskitetty Savonlinnan keskustan, Punkaharjun ja Kerimäen osalta Savonlinnan pääterveysaseman rokotuspisteeseen. Lisäksi rokotteita annetaan Enonkosken ja Savonrannan terveysasemilla. Jo aiemmin annetut rokotusajat hoidetaan edelleen kaikissa niissä pisteissä, mihin aika on annettu.

Jos rokotettava on sairastanut koronavirusinfektion, rokotteen saa vasta noin kuuden kuukauden kuluttua sairastamisesta.

Myös Sulkavalla ja Rantasalmella rokotetaan 40-vuotiaita ja sitä vanhempia. Rantasalmella ja Sulkavalla rokottamisesta vastaa Terveystalo.

Reilu puolet asukkaista on nyt rokotettu

Kaikkiaan Sosterin alueella on annettu noin 27 500 koronavirusrokotetta. Rokotuksen on saanut noin 51 prosenttia alueen väestöstä. Noin 18 prosenttia väestöstä on saanut myös tehosterokotteen.

Luvut kattavat kaikki Sosterin jäsenkunnat, jotka ovat Savonlinna, Enonkoski, Rantasalmi ja Sulkava.

Rokotus on kaikille vapaaehtoinen ja maksuton. Sosteri vastaa Enonkosken ja Savonlinnan – myös Kerimäen, Punkaharjun ja Savonrannan – alueiden väestön rokottamisesta.

Lisätietoa koronarokotuksista ja linkki sähköiseen ajanvaraukseen täältä.

Puhelimitse rokotusaika varataan numerosta p. 044 417 3698. Ajanvaraus on avoinna ma–to 8–15.30, pe 8–14.

Sosterin alueella rauhallinen koronatilanne jatkuu

Viimeisin koronatartunta Sosterin alueella on todettu 4. kesäkuuta. Viikolla 22 alueella todettiin kaksi uutta tartuntaa ja edellisellä viikolla neljä.

Viimeisten kahden viikon aikana alueella on otettu vähän alle tuhat koronavirustestiä.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka