Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kauppaneuvos Heikki Hämäläinen julistaa lomarauhan sunnuntaina Kerimäen kirkolla – Julistus muistuttaa loman ja levon tarpeesta

Kerimäen kirkonmäelle voidaan kokoontua rajoituksetta.

Ensi sunnuntaina 13. kesäkuuta julistetaan lomarauha jälleen Kerimäeltä, maailman suurimman puukirkon pääovelta. Lomarauhan julistaa tänä vuonna Osuuskauppa Suur-Savon toimitusjohtaja, kauppaneuvos Heikki Hämäläinen. Tämän vuoden tapahtuma on 13. kerta, kun lomarauha julistetaan Kerimäen kirkon ovelta.

Tapahtumassa kuullaan myös Savonlinnan kaupungin ja Savonlinnan seurakunnan kirkkoneuvoston tervehdykset sekä kuullaan musiikkia Puruvesi Seitsikon soittamana.

Lomarauhan julistustapahtuma on ollut osa Savonlinnan kesänavaustapahtumaa. Tänä vuonna muu kesänavaustapahtuma peruttiin koronan takia.

Aluehallintoviraston 2. kesäkuuta tekemän päätöksen myötä kokoontumisrajoitukset poistuivat ja tilaisuus voidaan järjestää yleisötilaisuutena. Tilaisuus on kirkonmäellä, jossa ei ole osallistujamäärän rajoitusta. Huonolla säällä tilaisuus siirretään Isoon kirkkoon, johon voi tulla 300 henkeä.

Lomarauha on julistettu Kerimäeltä vuodesta 2009 alkaen. Idea lähti Kerimäen kunnaninsinöörinä toimineelta Jorma Mattiselta ja kirkkoherra Toivo Loikkaselta.

Tapahtumaa kehiteltiin sitten yhteistyössä seurakunnan ja Kerimäen alueen muiden toimijoiden kanssa. Ensimmäisenä lomarauhan julistajana toimi silloinen Kerimäen kirkkoherra Toivo Loikkanen, joka kirjoitti myös lomarauhan julistamisen tekstin.

Tämän vuoden tapahtuma on 13. kerta, kun lomarauha julistetaan Kerimäen kirkon ovelta.

Lomarauhan julistajaksi kutsutaan joku julkishallinnon, yhteiskunnan, kulttuurielämän, yrityselämän tai kirkon vaikuttaja. Tapahtuman järjestäjät miettivät ehdokkaat ja kutsuvat sopivaksi katsomansa henkilön. Viime vuonna 2020 hotelliyrittäjä Saimi Hoyer toimi lomarauhan julistajana, kun tilaisuus välitettiin verkossa koronan takia.

Lomarauhan julistuksen sisältö painottaa sitä, että kesää ja loma-aikaa vietettäisiin rauhallisesti, turvallisesti, toiset ihmiset ja ympäristö huomioiden. Julistus nostaa esille loman ja levon tarpeen ihmiselle.

Kukin lomarauhan julistaja voi muotoilla julistuksen sisällön myös itse, mutta lopussa on sama lomarauhan julistaminen joka vuosi.

Tapahtuman pääjärjestäjinä ovat Kerimäki-Seura ry, Pääkanta-Säätiö ja Savonlinnan seurakuntaan kuuluva Kerimäen kappeliseurakunta.

Lomarauhan julistaminen Kerimäen Ison kirkon pääovelta su 13.6.2021 klo 12.