Savonlinna sai 100 000 euron avustuksen lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien kehittämiseen

Tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Savonlinnan kaupunki sai jatkorahoituksen MiunHarrastus-hankkeelle, jossa kehitetään lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksia. Petri Vanhanen

Marja-Liisa Karjalainen

Itä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt Savonlinnan kaupungin MiunHarrastus2 -hankkeelle 100 000 euron erityisavustuksen. Hankkeen päätavoitteena on lasten ja nuorten hyvinvoinnin vahvistaminen. Tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä.

Hanke on jatkoa viime syksynä Savonlinnassa pilotoidulle saman nimiselle hankkeelle, jossa mukana oli 893 oppilasta Talvisalon, Nojanmaan ja Pihlajaniemen kouluista. Tavoitteena on laajentaa toiminta Savonlinnan koulujen yleiseksi toimintamalliksi.

Harrastuslukujärjestyksessä on tarjolla harrastuksia, jotka on valittu 1.–9.-luokkalaisten oppilaitten kuulemisesta saatujen tietojen pohjalta. Lapsilta ja nuorilta kartoitetuissa laajassa kyselyssä lasten ja nuorten toiveet harrastustoiminnasta vaihtelivat laajasti eri vapaa-ajan harrastuksista musisointiin sekä eri liikuntamuotoihin.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka