Koronarokottaminen etenee hitaasti, mutta varmasti – Ajanvaraus on nyt auki myös 45–49-vuotiaille

Koronaviruksen epidemiavaiheessa Sosterissa ollaan perustasolla.

Koronarokotteisiin pääsevät nyt myös 45–49-vuotiaat Sosterin alueella asuvat. Kuvituskuva. Linda Varoma

Marja-Liisa Karjalainen

Koronarokottaminen edistyy Sosterin alueella tällä hetkellä hitaasti, mutta varmasti. Kun viime viikon tiistaina Sosterin alueen asukkaista oli rokotettu 47,5 prosenttia, niin nyt rokotteen on saanut Sosterin tiedotteen mukaan 49,1 prosenttia.

Kaikkiaan Sosterin alueella on annettu noin 25 000 koronavirusrokotetta.

Parhaillaan rokotetaan 50 vuotta täyttäneitä ja tätä vanhempia sekä 16 vuotta täyttäneitä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia.

Koronarokotusajanvaraus on nyt auki myös kaikille 45–49-vuotiaille. Sosterin lehdistötiedotteen mukaan Savonlinnassa ajan koronarokotukseen voivat varata nyt kaikki 45 vuotta täyttäneet ja tätä vanhemmat.

Aikoja voi varata Savonlinnan pääterveysaseman rokotuspisteeseen, jonne on tässä vaiheessa keskitetty myös Punkaharjun ja Kerimäen asukkaiden rokottaminen. Aiemmin annetut rokotusajat hoidetaan edelleen niissä pisteissä, mihin aika on annettu.

Enonkoskella ja Savonlinnan Savonrannalla rokotetaan puolestaan jo tässä vaiheessa kaikki 40-vuotiaista ylöspäin, koska 40–49 -vuotiaiden henkilöiden ikäryhmä on näillä alueilla niin pieni, että koko ryhmä on rokotettu yhdessä päivässä.

Sosterin tiedotteen mukaan rokotteen valmistamisen ja säilyvyyden kannalta näin on järkevää toimia.

Myös muualla Savonlinnassa siirrytään kaikkien 40 vuotta täyttäneiden rokottamiseen heti, kun rokottaminen on edennyt 45–49 -vuotiaiden osalta niin, että uusia aikoja pystytään avaamaan riittävästi. Rokotusten etenemisestä tiedotetaan erikseen.

Rokottamistahti on hidastunut toukokuussa rokotteiden saatavuuden takia. Saaduista rokotteista suuri osa menee nyt niille, jotka saavat jo toisen rokotteensa.

Koronaviruksen epidemiavaiheessa Sosterissa ollaan nyt perustasolla. Viikolla 21 alueella todettiin neljä koronatartuntaa ja edellisellä viikolla kaksi. Ilmaantuvuus viimeisten 14 vuorokauden aikana on 15 tapausta 100 000 asukasta kohden.

Viikolla 20 Sosterissa otettiin yhteensä 370 ja viikolla 21 yhteensä 473 testiä.

Maski-, etätyö- ja kokoontumisrajoitukset ovat ennallaan. Yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten henkilömäärärajoitus on tällä hetkellä 50.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka