Itä-Suomen aluehallintovirasto harkitsee yleisötilaisuuksien rajoitusten purkamista – päätökset tehdään ensi viikolla

Vaikka rajoituksia purettaisiin, turvaväleistä ja hygieniasta on edelleen pidettävä huolta. Katja Luoma

Itä-Suomen aluehallintovirasto tapasi Etelä-Savon alueen koronatoimista vastaavan johdon tänään perjantaina. Tilaisuudessa keskusteltiin ajankohtaisista koronarajoituksiin ja -strategiaan liittyvistä asioista.

Itä-Suomen aluehallintovirasto kertoo tiedotteessaan pyytäneensä alueensa sairaanhoitopiirien näkemykset yleisötilaisuuksien rajoitusten purkamisesta. Päätökset asiasta tehdään viikolla 22, eli toukokuun 31. päivä alkavalla viikolla.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan jatkossa perustason alueilla ei tarvitse välttää lähikontakteja eikä yleisötilaisuuksia rajoiteta. Muutokset on tehty sosiaali- ja terveysministeriön hybridistrategian toimintasuunnitelmaan.

Rajoitusten purkamisesta huolimatta perushygieniaan ja riittäviin etäisyyksiin tulisi silti kiinnittää huomiota, ja toiminnanharjoittajien on noudatettava tartuntatautilain velvoitteita. Aluehallintovirasto muistuttaa tiedotteessaan, että rajoitusten purkaminen voi johtaa tartuntamäärän kasvuun, ja siksi tilanne voi muuttua nopeastikin.

Ravintoloiden rajoitukset voimassa kesäkuun loppuun

Ravintoloiden rajoituksista päättää valtioneuvosto. Tämänhetkiset ravitsemisliikkeitä koskevat tartuntalain pykälät ovat voimassa 30. kesäkuuta asti. Itä-Suomessa kaikilla ravintoloilla on samat rajoitukset.

Ravintolat saavat olla auki kello 05–01, ja anniskelu on sallittu 9–24 välisenä aikana. Ruokaravintolan paikoista käytössä on 75 prosenttia, ja anniskeluravintolan paikoista puolet. Asiakkailla on oltava istumapaikka pöydän tai vastaavan tason ääressä.

– Itä-Suomen alueella asiat ravitsemisliikkeissä onkin hoidettu pääosin hyvin, kertoo ylitarkastaja Ulla Kuosmanen aluehallintaviraston tiedotteessa.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka