Enonkosken kuntosalissa ja Salessa on viime sunnuntaina voinut altistua koronavirukselle – Uusia tartuntoja ei ole tullut tietoon

Ossi Tynkkynen

Enonkosken kuntosalissa ja Salessa on voinut altistua sunnuntaina 23.5. koronavirukselle, tiedottaa Sosteri.

Koronatartunnan kantaja on asioinut kuntosalissa kello 6–7.30 ja Salessa klo 9.30–10.15.

Sosteri tiedottaa, että perjantaina uusia koronatartuntoja ei ole ilmennyt torstaina tiedotettujen viiden tartunnan jälkeen.

Sosteri ohjeistaa, että lievissäkin koronavirukseen viittaavissa oireissa on syytä hakeutua välittömästi koronavirustestiin.

Sosteri muistuttaa edelleen, että alueella on jälleen koronatartuntoja, joten alkukesään on syytä suhtautua tarkasti.

Tiedotteessa todetaan, että tulevina viikonloppuina monissa perheissä ja suvuissa juhlitaan valmistuneita ja ylioppilaita.

– Sosteri suosittaa, että yksityiset juhlat järjestetään mahdollisimman pienimuotoisina, sillä taudin kanssa tulee edelleen olla varpaillaan.

Sosterin ohjelista on tämä:

– Osallistu juhliin tai järjestä juhlat vain terveenä. Jos sairastut, peru juhlat tai osallistumisesi niihin, ja hakeudu välittömästi testiin.

– Kävijät kannattaa kutsua juhliin erillisissä, noin 10 hengen ryhmissä, jotta lähikontakteilta vältytään ja turvavälit on mahdollista säilyttää. Jos sää suosii, turvallisinta on juhlia ulkona.

– Käsien pesupaikat tulee järjestää ja käsidesiä oltava tarjolla, etenkin ruokatarjoilujen yhteydessä, jotta taudin mahdollinen leviäminen estyy. Maskia kannattaa käyttää, silloin kun se on mahdollista. Koronavilkku kannattaa olla käytössä puhelimessa.

Ennakkoäänestys on alkanut, joten koronaohjeet kannattaa kerrata ennen äänestämistä.

Jos sinulla on hengitystieoireita, käy koronatestissä ja odota testitulosta ennen kuin äänestät ennakkoon.

Jos olet tartuntatautilääkärin määräämässä karanteenissa tai eristyksessä, älä tule ennakkoäänestyshuoneistoon.

Voit tietyin edellytyksin ilmoittautua kotiäänestykseen 1.6.20201 klo 16 mennessä soittamalla keskusvaalilautakunnan toimistoon p. 044 417 4043.

Kotiäänestys voidaan suorittaa ulkotiloissa.

Jos sinulla on vaalipäivänä hengitystieoireita tai olet omaehtoisessa karanteenissa, äänestä äänestyspaikan ohjeiden mukaan.

Jos tiedät olevasi vaalipäivänä 13.6. lääkärin määräämässä karanteenissa tai eristyksessä, ota yhteyttä keskusvaalilautakunnan toimistoon p 044 417 4043 ulkoäänestyksestä sopimiseksi.

Huom! Tartuntatautilääkärin määräämässä karanteenissa tai eristyksessä olevan on ehdottomasti noudatettava tartuntatautilääkärin antamia määräyksiä liikkumisen suhteen.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka