Koronatilanne Sosterin alueella on toistaiseksi rauhallinen – Koronarokotuksen on saanut noin 47,5 prosenttia alueen väestöstä

Kahden edellisviikon aikana Sosterin alueella on todettu yhteensä kolme koronavirustartuntaa.

Lähes puolet Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueella asuvista ihmisistä on saanut koronarokotteen ensimmäisen piikin. Noin 11 prosenttia on saanut jo tehosteenkin. Soila Puurtinen

Marja-Liisa Karjalainen

Koronaepidemiatilanne Sosterin alueella on rauhoittunut. Viimeisimmät kaksi koronavirustartuntaa on todettu viime viikon torstaina, 20. toukokuuta. Edellisellä viikolla tartuntoja todettiin vain yksi.

Näin ollen ilmaantuvuusluku viimeisiltä kahdelta viikolta 100 000 asukasta kohden on 7,5. Epidemiavaiheessa ollaan nyt perustasolla. Testejä on otettu kahden edellisviikon aikana yhteensä 730, Sosterin viikottaisessa koronaepidemian tilannekuvassa todetaan.

Rokotteita on annettu 23 200 kappaletta

Sosterin alueella on annettu tähän mennessä noin 23 200 koronavirusrokotetta. Rokotuksen on saanut noin 47,5 prosenttia alueen väestöstä. Väestöstä 10,6 prosenttia on saanut myös tehosteannoksen.

Luvut kattavat kaikki Sosterin jäsenkunnat, jotka ovat Savonlinna, Enonkoski, Rantasalmi ja Sulkava.

Parhaillaan rokotetaan 50 vuotta täyttäneitä ja tätä vanhempia sekä 16 vuotta täyttäneitä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia. Uusista rokotettavista ikäryhmistä tiedotetaan erikseen.

Alueella voimassa olevat suositukset ja määräykset:

Laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus ovat alueella ennallaan ja jatkuvat toistaiseksi.

12–18-vuotiaiden lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminta jatkuu normaalisti, mutta turnaustyyppisiä tapahtumia tai turnausmatkoja ei suositella leviämisvaiheen alueille tai alueilta.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminta on sallittu. Ryhmäharrastustoiminnan sisä- ja ulkotilojen käytön edellytys on, että tilojen hallinnasta vastaava järjestää toiminnan niin, että lähikontakteja on mahdollista välttää esimerkiksi osallistujamäärää rajoittamalla tai tilajärjestelyin.

Kuntosaleilla ja muissa liikuntatiloissa suositellaan huomioimaan vähintään kahden metrin turvaväli ja hygieniaohjeistusten toteutuminen.

Vierailut potilaiden luona sairaalan vuodeosastoilla, terveyskeskuksen kuntoutusosastoilla ja palveluasumisen yksiköissä ovat sallittuja vierailuohjeita noudattaen. Vierailulle voi tulla vain terveenä ja enintään kaksi henkilöä kerrallaan. Ennen vierailuja on syytä olla yhteydessä yksikön henkilökuntaan sekä noudattaa hygieniaohjeita ja käyttää maskia.

Itä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt, että yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten henkilömäärärajoitus on 50. Rajoitus on voimassa 18.5.–17.6.2021.

Sosteri toivoo, että valmistujaisjuhlat pidetään pienimuotoisina

Sosteri suosittaa, että yksityistilaisuuksissa noudatetaan turvaetäisyyksiä ja hygieniakäytäntöjä. Yksityisiä juhlia, kuten valmistujaisjuhlia, suositellaan järjestettävän mahdollisimman pienimuotoisina ja välttämään lähikontakteja. Kävijät kannattaa kutsua erillisissä, noin 10 hengen ryhmissä, jotta lähikontakteilta vältytään ja turvavälit on mahdollista säilyttää. Jos sää suosii, turvallisinta on juhlia ulkona. Käsien pesupaikat tulee järjestää ja käsidesiä oltava tarjolla, etenkin ruokatarjoilujen yhteydessä, jotta taudin mahdollinen leviäminen estyy.

Kommentoi

Palvelut

Ruokapaikka